Mitä maksaa huvipuistossa hurvittelu tänä kesänä? Näin hinnat ovat nousseet 15 vuoden aikana

Tänä kesänä päiväranneke esimerkiksi Linnanmäellä maksaa 45 euroa ja Särkänniemessä 43 euroa. Summa tuntuu hurjalta, kun katsoo tästä päivästä taaksepäin 15 vuotta. 

Linnanmäki 45 euroa

Esimerkiksi Linnanmäellä vuonna 2007 ranneke laitteisiin, jonne vaadittiin pituutta yli 120 cm, maksoi 30 euroa. 100-120 cm pituudella selvisi 20 euron rannekkeella.

Tänä kesänä ranneke maksaa jo 45 euroa, ja hinta on kaikille sama. Viidessätoista vuodessa hintaan on siis tullut 15 euron korotus.

Särkänniemi 43 euroa

Särkännimessä porttihinta huvitteluun huvipuistossa on 43 euroa. Se on 14 euroa enemmän kuin vuonna 2007, jolloin ranneke maksoi 29 euroa. Särkänniemessäkään ei enää myydä erikseen rannekkeita pituuden mukaan.

Särkänniemen myynti- ja markkinointipäällikkö Heikki Ihanamäki muistuttaa, että verkkokauppahinnoittelun vuoksi asiakkaat säästävät edelleen sitä enemmän, mitä aikaisemmin rannekkeet ostavat.

Särkänniemi-ranneke, joska sisältää huvipuiston lisäksi myös muuta maksaa puolestaan 49 euroa.

Tykkimäki 39 euroa

Tykkimäellä hinnoittelu jatkuu edelleen pituuden mukaan.

Jos vuonna 2007 yli 120 cm pituiset huvittelijat pulittivat huvipuiston päivärannekkeesta 23 euroa ja 90-120cm pituiset 18 euroa, ovat vastaavat luvut tänä kesänä 39 euroa ja 32 euroa. Eroa näin 16 ja 14 euroa. 

Rannekehintavertailua vaikeuttaa se, että eri vuosina huvipuistoissa on ollut erilaisia lipputyyppejä. Alla olevassa grafiikassa vertaillaan yli 120 cm pituisten huvittelijoiden rannekehintoja. 

"Varaustilanne tosi hyvä"

Maailmantilanne on vaikuttanut myös huvipuistoissa tilattavien materiaalien kustannuksiin sekä toimitusaikoihin. Samalla, kun kustannukset ovat nousseet, odotetaan huvipuistoissa kesältä paljon.

Särkänniemestä kerrotaan, että tällä hetkellä ennakkomyynnin suhteen ollaan vastaavalla tasolla kuin ennen koronaa. Varaustilanne näyttää hyvältä.

– Muutamia täysiä tai lähes täysiä päiviä kesälle on jo tulossa, sanoo myynti- ja markkinointipäällikkö Ihanamäki.

– Pääsesonkimme alkaa juhannuksesta ja jatkuu koulujen alkuun saakka. Huvittelun kannalta väljimmät päivät osuvat alku- ja loppukauteemme, joten suosittelemme oman vierailun ajoittamista erityisesti näille ajanjaksoille.

Tykkimäen huvipuistokausi alkaa kuukauden kuluttua.

Tykkimäen huvipuistopäällikkö Pilvi Serolan mukaan ennakkokysyntää ja asiakastapahtumia on tulevalle kesälle enemmän kuin kahdelle aikaisemmalle kaudelle. Viime kesänä Tykkimäellä palattiin koronaa edeltäviin asiakasmääriin. 

Asiakasmäärän rajaaminen lisännyt viihtyvyyttä

Koronan myötä tulleet rajoitukset huvittelijoiden määrään puiston alueella raukeavat esimerkiksi Helsingissä kesäkuun lopussa, mutta paluuta entiseen ei luultavasti tule.

– Alalla on maailmanlaajuisesti huomattu, että yleisömäärän rajoittaminen parantaa viihtyvyyttä huvipuistossa. Jonkinlaisista yleisömäärän rajoituksista pidetään laajasti kiinni vielä senkin jälkeen, kun viranomaisten määräämät koronarajoitukset päättyvät, kertoo Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin.

Lue myös:

    Uusimmat