Mitä Putinin asunnon lähellä tapahtuu? Kuva paljastaa uuden rakennelman

Ukraina hyökkää toistuvasti droneillaan Venäjälle.

Venäjän presidentti Vladimir Putinin asunnon lähelle on asennettu uusi ilmatorjuntajärjestelmä, sanoo Radio Free Europe/Radio Libertyn toimittaja Mark Krutov viestipalvelu X:ssä. Radio Free Europe/Radio Liberty on Yhdysvaltojen kongressin rahoittama media.

Väitettä ei ole vahvistettu.

Krutovin mukaan kyse on torniin asennetusta Pantsir-S1-ilmatorjuntajärjestelmästä. Pantsir-S1:ssä on sekä ilmatorjuntaohjuksia että konetykkejä.

Ilmatorjuntajärjestelmän sanotaan näkyvän Google Earthissa koordinaateissa 57.979219, 33.302010. Kuvakaappaus väitetystä ilmatorjuntajärjestelmästä on alla. 

Kuvakaappaus Google Earthissa väitetysti näkyvästä Pantsir-S1-ilmatorjuntajärjestelmästä, joka sijaitsee presidentti Putinin asunnon lähellä.
Kuvakaappaus Google Earthissa väitetysti näkyvästä Pantsir-S1-ilmatorjuntajärjestelmästä, joka sijaitsee presidentti Putinin asunnon lähellä.

Väitetysti ilmatorjuntajärjestelmällä varustettu torni näyttää olevan metsän keskellä aidatulla alueella, jonne johtaa tie. Google Earthin perusteella välittömässä lähiympäristössä ei ole muita rakennuksia tai rakenteita.

Edellinen satelliittikuva Google Earthissa kyseisestä paikasta on heinäkuulta 2021. Siinä rakennelmaa tai sinne johtavaa tietä ei vielä näy.

Krutovin mukaan Putinin asunto sijaitsee 3,7 kilometrin päässä ilmatorjuntajärjestelmästä. Sekä asunto että ilmatorjuntajärjestelmä ovat Valdaijärven tuntumassa.

Putinin asunto sijaitsee noin 270 kilometriä Pietarista kaakkoon. Pietarista on noin 150 kilometriä Suomen rajalle.

Krutovin mukaan Putinin asunnon ympäristössä on ainakin yksi muu ilmatorjuntajärjestelmä. Tammikuussa 2023 havaittiin Pantsir-järjestelmä noin kuuden kilometrin päässä Putinin asunnosta.

Ukraina on lisännyt huomattavasti hyökkäyksiään Venäjän kansainvälisesti tunnustettujen rajojen sisäpuolelle Venäjän hyökkäyssodan jatkuessa.

Ukraina on pääosin hyökännyt droneillaan strategisia kohteita, kuten öljyjalostamoita ja teollisuusrakennuksia vastaan. 

Putinin Valdajärven asunnolta on reilun 600 kilometrin matka Ukrainaan, jolla on tiettävästi käytössään yli tuhannen kilometrin päähän yltäviin iskuihin kykeneviä droneja. 

Toukokuussa 2023 Kremlin alueella ammuttiin alas kaksi dronea. Presidentti Putin ei tiettävästi ollut paikalla tapahtuman aikana. Venäjä on syyttänyt tapauksesta Ukrainaa, joka on kiistänyt osallisuutensa. Yhdysvaltalaisviranomaiset ovat arvioineet, että ukrainalaiset tekivät hyökkäyksen.

Lue myös:

    Uusimmat