Mitalitoivo Martti Puumalainen sai ikävän diagnoosin

Judon Euroopan mestari Martti Puumalaisen valmistautuminen uran ensimmäisiin olympialaisiin sai ikävän käänteen kevään MM-kisojen epäonnistumisen jälkeen.

Puumalaisen ottelut päättyivät toukokuun MM-kisoissa avauskierroksella. Sen jälkeen häntä vaivanneita oireita alettiin tutkia tarkemmin.

– Minulla löydettiin astma kisojen jälkeen, mutta nyt on lääkitys kunnossa siihen. Ei ongelmaa senkään kanssa, Puumalainen kertoi keskiviikkona Pariisissa.

– Se pilasi valmistavat kisani, mutta nyt kun mietin, niin siihen nähden ottelin itse asiassa ihan ok. Nyt kun tiedän, että olen kunnossa, niin kyllä minulla on ihan normaali luotto, hän jatkaa.

Epäilyksiä siitä, ettei kaikki ole kunnossa, Puumalainen oli saanut jo hieman aiemmin. Selvyyden saaminen asiaan oli sen takia jopa helpotus.

– En tiedä ihan tarkalleen, missä kohtaa se tuli. Luulen, että se oli siinä, kun menin ensin Tadzikistanin kisoihin ja silloin jo tuntui, että nyt ei oikein lähde. Sitten mentiin vain huonompaan ja huonompaan suuntaan, vaikka koetettiin levätä.

– Sitä on turha enää murehtia. Meillä on vain tämä hetki, Puumalainen jatkoi.

Suomen olympiajoukkueessa on tartuttu viime päivinä hanakasti kiinni muun muassa uimari Matti Mattssonilla esiintyneeseen koronatartuntaan, minkä takia maskien käyttö on palannut yleiseksi käytännöksi.

– Ei se tietty mukavaa ole. En ole ikinä tykännyt koronahommista enkä maskeista enkä näistä. Totuus kuitenkin on, että näissä pitää olla tarkkana. Nytkin on pari päivää kisoihin, niin ei kannata riskiä ottaa. Pidetään sitä maskia kiltisti, ja… ei liikaa pussaile kavereiden kanssa täällä, Puumalainen naurahti.

Puumalainen ottelee Pariisin olympialaisissa perjantaina.

Lue myös:

    Uusimmat