Martti Puumalainen murtuneena: "Elämäni surkein päivä"

Judoka Martti Puumalaisen ottelut Pariisin olympialaisissa jäivät muutamaan minuuttiin, kun azerbaidzhanilainen Ushangi Kokauri lähetti suomalaisen mitalitoivon laulukuoroon.

Puumalainen kävi ahnaasti päälle, mutta taipui lopun heitolla tatamin pintaan. Mikkelin mieheltä odotettiin Pariisissa paljon, mutta tulos jäi laihaksi.

Puumalainen oli itse varsin murtunut lopputuloksesta.

– Elämäni surkein tämä. Tämä on ollut surkea vuosi, Puumalainen tiivisti heti alkuun.

Takana olivat yhtä lyhyiksi jääneet MM-kisat toukokuussa, mikä oli Puumalaisen mielessä olympiatappionkin jälkeen.

– Jatkui sillä tavalla valitettavasti, vaikka uskoin, että valmistautuminen oli mennyt silleen nappiin eikä ollut mitään vaivoja. Oli minulla kaikki eväät onnistua, en vain ollut tarpeeksi hyvä. 

– Tämän kisan kun laskee mukaan, niin neljästä edellisestä kisasta yksi otteluvoitto. Se on kyllä heikkoa tekemistä, kun miettii, että vuosi sitten voitti EM-kisat, niin ei ole oikein samaa tasoa jatkunut nyt, Puumalainen tiivisti.

Kokaurin heitto pääsi yllättävään Puumalaisen.

– Luulin – tai tuntui – että olin blokannut sen tilanteen jo. Se oli vastustajan hyvyyttä kanssa, että hän käänsi, kun minulla oli paino takana ja blokkasin eteenpäin suuntautuvaa heittoa. Sitten hän kääntyi ja heittikin siihen suuntaan. Hyvä suoritus siltä ja huono suoritus itseltä, judoka analysoi.

Jo ennen Puumalaista brasilialaisen Rafael Silvan Pariisin tatamilla kellistänyt Kokauri koki seuraavassa ottelussaan puolivälierävaiheessa tappion maailmanrankingin ykköselle, Etelä-Korean Kim Minjongin. Azerbaidzhanilaisen kisat jatkuvat kuitenkin illalla keräilyerissä, joista on mahdollisuus edetä pronssiotteluun.

Turnauksen taso on kova, mutta Puumalainen odotti itseltään paljon enemmän.

– Taso on kova, mutta ei sillä ole väliä. Olen pystynyt kaikki maailman parhaat voittamaan. Neljän vuoden päätähtäimen tulos on tämä, niin kyllä tässä on mieli enemmän kuin matalalla.

– Olisi pitänyt pystyä venyttämään matsia pitemmälle. Tiesin, että hän olisi hyytynyt vähän siitä, koska on iso ja vahva äijä. Tiesin, että olen kyllä matsin alussa alakynnessä.

Juttua päivitetty klo 13.13: Lisätty Kokaurin ja Kimin ottelun lopputulos.

Lue myös:

    Uusimmat