Sensaatio mureni karulla tavalla Leijonien lohkossa – Tre Kronor -vahdin imuroinnille iso reaktio

Tre Kronor kaatoi Puolan MM-jäällä 5–1, Erik Karlsson tälläsi kaksi osumaa. Sveitsi ratkaisi 6–5-voiton Itävallasta vasta ottelun viimeisellä minuutilla.

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Puola palasi tänä keväänä MM-kisojen ykköstasolle yli 20 vuoden tauon jälkeen. Kivikova, NHL-pelaajia pullisteleva Ruotsi oli odotetusti liian kova vastus.

Tre Kronor iski kahdesti avauserässä, ensin osui Marcus Johansson ja hetkeä myöhemmin Lucas Raymond. Tähtipuolustaja Erik Karlsson vei hurjalla lämärillä Ruotsin 3–0-johtoon toisessa erässä.

Puola kavensi onnekkaasti päätöserän alussa. Alan Lyszczarczyk karkasi läpiajoon, mutta kiekko ajautui päätyyn. Puolalainen huitaisi laattaa vielä maalin takana. Minnesota-vahti Filip Gustavsson päästi lakaisun selkänsä taakse. Ostravan halli hurrasi hurjana piskuisen kiekkomaan kavennusmaalille.

Tre Kronor kuoletti pelin lopullisesti ylivoimalla ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella iskemällä kahdesti. Karlsson onnistui toistamiseen tehdessään 5–1-maalin.

Ruotsi jatkaa ilman tappioita ja nousee nyt kuuteen pisteeseen B-lohkossa. Se kaatoi perjantaina Yhdysvallat. Puolalla on yksi piste jatkoaikatappiosta Latviaa vastaan.

Itävalta ja Sveitsi maalihommissa

Leijonien lohkossa Itävalta ja Sveitsi painivat maalirikkaassa "alppiderbyssä". Altavastaaja Itävalta shokeerasi avauserässä siirtymällä jo 2–0-johtoon. Sveitsin kapteeni, NHL-tähtipakki Roman Josi kuitenkin kavensi ennen taukoa.

Toisessa erässä Itävalta karkasi heti alussa taas kahden maalin karkumatkalle. Sveitsi kuitenkin näytti etenkin ylivoimansa vaarallisuutta ja takoi itsensä 4–3-johtoon ennen ottelun puoliväliä. Josi osui toistamiseen 3–3-maalin merkiksi.

Myös Itävallan ylivoima oli vahvaa. Lukas Haudum pamautti illan toisellaan lukemat 4–4:ään ennen kuin toinen erä päättyi.

Sveitsi napautti jo illan neljännen ylivoimamaalinsa ajassa 40:43. Asialla New Jersey Devilsin Nico Hirschier

Vääntö ei tähän päättynyt. Itävalta tuli vielä tasoihin, kun kolmatta erää oli pelaamatta kahdeksan minuuttia. Benjamin Baumgartnerin viivaheitto tuli maskin läpi ja kimposi sveitsiläisvahdin räpylästä sisään.

Itävallan yllätys kuivui karusti kasaan ottelun viimeisellä minuutilla, kun Hirschier kiepautti hattutempun täyteen. Voittomaaliksi jäänyt 6–5-osuma oli sekin ylivoimamallia.

Sveitsille voitto on turnauksen toinen. Sillä on puhdas saldo kahden ensimmäisen ottelun jälkeen. Itävallan pistetili on avaamatta.