MM-kiekkoyllätys on totta – mestarisuosikin ottelussa melkoisia käänteitä

Yhdysvallat nousi kolmen maalin takaa tasoihin, mutta Slovakia päihitti sen lopulta jatkoajalla 5–4 jääkiekon MM-kisojen B-lohkon ottelussa Ostravassa.

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Milos Kelemen tuikkasi Slovakian johtoon jo kolmen minuutin pelin jälkeen. Andrej Kudrna käänsi kiekon hänelle kulmauksesta, ja Kelemen lapioi limpun rystyllä uuniin.

Slovakkien 20-osuma näki päivänvalon reilun 11 minuutin kohdalla sähäkästä vastahyökkäyksestä. Libor Hudacek hoiteli irtokiekon Tomas Tatarin kudin jälkeen verkon perukoille.

USA:n Matthew Boldy onnistui kaventamaan toisessa erässä, mutta Simon Nemec ja Patrik Koch veivät osumillaan Slovakian myöhemmin toisessa erässä 4–1-johtoon ja yllätys muhi yhä voimakkaammin.

USA vaihtoi Slovakian neljännen osuman jälkeen maalivahtia: Alex Nedeljkovicin tilalle luisteli Trey Augustine ja kurssi kääntyi.

USA onnistui nousemaan kolmannessa erässä kolmen maalin takaa tasoihin, kun verkkoa heiluttivat vuorollaan Shane Pinto, Brady Tkachuk ja Luke Hughes

Edettiin jatkoajalle, ja ottelun avausmaalin iskijä teki myös taiston päätösmaalin. Milos Kelemen ohjasi Simon Nemecin rannelaukauksella maalille lähettämän kiekon rysään, ja Slovakia voitti 5–4.

Ottelun aikana ehdittiin jännittää myös USA:n ykkösketjun hyökkääjän Johnny Gaudreaun puolesta. Slovakian Patrik Koch ajoi hänet kumoon kovalla taklauksella kolmannen erän alussa ja tuskainen Gaudreau poistui pukusuojaan. Hän oli kuitenkin vain muutamia minuutteja sivussa ja pystyi palaamaan jäälle.

Mestarisuosikki USA

Yhdysvaltojen NHL-tähdillä varustettua pelaajapakkaa on pidetty huomattavasti Slovakiaa kovempana. USA nostettiin ennakkoon yhdeksi MM-turnauksen kovimmista mestarisuosikeista hurjan pelaajalistansa myötä.

Kaukalossa homma ei ole kuitenkaan käynyt nimimiehillä tuosta vain.

Avauspelissä Ruotsi voitti jenkit osumin 5–2. USA löi seuraavassa pelissään toki Saksan 6–1, mutta nyt joukkueella oli sen jälkeen jälleen hankaluuksia.

Slovakia oli ennen USA-ottelua hävinnyt Saksalle ja voittanut Kazakstanin.