Rallin MM-sarjan kuljettajahuhut käyvät kuumina – näin kohde kommentoi

Pikataival: Ajaako Latvala ensi vuonna enemmän kuin yhden MM-rallin – Pajarin näyttö riittää täyden kauden tehdaspaikkaan? 1:32
Pikataival: Ajaako Latvala ensi vuonna enemmän kuin yhden MM-rallin – Pajarin näyttö riittää täyden kauden tehdaspaikkaan?

Täksi kaudeksi paluun rallin MM-sarjan pääluokkaan tehnyt Adrien Fourmaux on tehnyt vauhdillaan ja tasaisuudellaan vaikutuksen moniin. MM-pisteissä viidentenä olevaa M-Sport-kuskia ollaan viemässä ensi kaudeksi Hyundain rattiin.

Toistuvien ajovirheiden vuoksi Rally2-auton rattiin viime kaudeksi pudotettu Fourmaux on ollut tällä kaudella kuin uudestisyntynyt. Kauden yhdeksästä osakilpailusta on koossa neljä kolmossijaa, jotka ovat samalla ranskalaiskuskin uran ensimmäiset palkintosijoitukset MM-tasolla.

Jotain 29-vuotiaan Fourmaux'n tämänhetkisestä suoritustasosta kertoo se, että täyden kauden ajavista kuljettajista MM-sarjaa johtavalla Hyundain Thierry Neuvillella ja neljäntenä olevalla Toyotan Elfyn Evansilla palkintosijoituksia on niin ikään neljä, Hyundain Ott Tänakilla kolme.

Ajamatta on jäänyt vain yksi erikoiskoe 169:stä, eli ek-kilometrejä on tällä kaudella ajettuna enemmän kuin kenelläkään muulla.

Dirtfish-sivusto kysyi Fourmaux'lta suoraan Hyundaihin liittyvistä huhuista ja sai vastaukseksi tuttuja ympäripyöreyksiä.

– Tähän aikaan vuodesta on aina paljon huhuja liikkeellä. Tällä hetkellä haluan vain keskittyä kauden neljään viimeiseen osakilpailuun.

Toisaalta Fourmaux ei myöskään vahvistanut ajavansa ensi vuonna M-Sportilla.

– Loppukaudesta neuvotellaan totta kai myös tulevaisuudesta. Käymme ehdottomasti keskusteluita, mutta kuulette niistä myöhemmin.

Kauden viimeisiin osakilpailuihin Fourmaux on asettanut itselleen kivikovan tavoitteen: sijoittumisen MM-pisteissä kolmen parhaan joukkoon. Ero tällä hetkellä kolmantena olevaan Tänakiin on 18 pistettä, ja väliin mahtuu 13 pisteen päässä oleva Evans.

– Olen varma, että se on yhä mahdollista. Se on iso tavoitteeni.

Hyppäys ensi kaudeksi Hyundaille olisi urheilullisesti, miksei talodellisestikin, erittäin perusteltu, mutta tallipäällikkö Richard Millener huomautti aiemmin, että M-Sportilla on tarjota Fourmaux'lle jotain, mitä tämä ei Hyundailta tai Toyotalta löydä.

– Hän tietää olevansa M-Sportilla ykköskuljettaja, Millener sanoi Dirtfishille.

– Olen yhä positiivisella mielellä sen suhteen, että pystymme pitämään hänet täällä meillä.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat