MM-rallitähdet kiperässä paikassa: Kalle Rovanperälle oli käydä kiusallinen kömmähdys – yksi näytti muille mallia

Kalle Rovanperä maaliin tuplamaailmanmestarina! Isä ja äiti heti halaamassa – "Nautin tästä enemmän kuin ensimmäisestä" 3:06
Ikimuistoisia suomalaishetkiä! Kalle Rovanperä sinetöi toisen MM-tittelinsa lokakuussa Keski-Euroopassa.

Kalle Rovanperästä tuli MM-rallikaudella 2023 lajihistorian yhdeksäs kuljettaja, joka on voittanut vähintään kaksi MM-titteliä, ja vain viisi kuljettajaa ennen häntä oli onnistunut mestaruuden puolustamisessa. Mutta ketkä 19 ovat ylipäätään voittaneet mestaruuden? Tämä kysymys esitettiin aiemmin tänä vuonna MM-sarjan nykytähdille.

Rallin MM-sarja on julkaissut sosiaalisen median kanavissaan videon, jossa kymmenen tähän kauteen Rally1-autolla lähtenyttä kuljettajaa pääsi esittelemään historiantuntemustaan.

Tietokilpailua vetänyt WRC+:n asiantuntija Julian Porter oli vaikeuttanut tehtävää antamalla kuljettajille määräajan, jossa kaikki 19 nimeä piti luetella.

Tehtävässä onnistui lopulta vain yksi kuljettaja. Se, että kyseessä oli huhtikuussa traagisesti kuollut, rakkaudestaan rallia kohtaan tunettu Craig Breen tuskin yllättää ketään.

Viimeisimpänä mestaruuden valloittanut Rovanperä sai hänkin sentään yli puolet nimistä oikein, mutta yksi varsin helppo oli päästä unohtumaan.

 – On yksi hyvin ilmeinen nimi, Porter auttoi.

– En tiedä, kuka se on, Rovanperä sanoi ensin, mutta jatkoi sitten makea hymy huulillaan:

– Kalle Rovanperä on yksi.

Niin on – tosin ainakaan tallikaveri Sébastien Ogier ei tätä muistanut.

Jos yllä oleva video ei näy laitteellasi, löydät sen tästä linkistä.

Lue myös:

    Uusimmat