MTV Kiovassa: Tuhoisat ohjusiskut jytisseet koko päivän – "Herätys venäläiseen tapaan"

Venäjä iski ohjuksilla laajasti eri puolille Ukrainaa 3:05
Katso toimittaja Niko Nurmisen raportti Kiovasta.

Ukrainassa on jälleen vietetty päivä Venäjän ohjusiskujen ja ilmahälytysten pauhussa.

– Täällä oli herätys varsin venäläiseen tapaan, eli jytisi aamuyöstä lähtien oikein kunnolla, kertoo MTV Uutisten toimittaja Niko Nurminen pääkaupunki Kiovasta.

Venäjä hyökkäsi Ukrainaan maanantaina noin sadalla ohjuksella ja sadalla lennokilla. Iskuissa on kuollut ainakin kuusi ihmistä.

Iskut näyttävät olleen suunnattu erityisesti Ukrainan energiainfrastruktuuriin laajoilla alueilla.

– Hyökkäykset ovat jatkuneet läpi päivän ja sähkökatkokset myös.

Presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi viestipalvelu Telegramissa, että isku oli yksi laajimmista Venäjän tekemistä iskuista.

Arki kuitenkin jatkuu.

– Täällä näitä iskuja tulee päivittäin, on tullut jo kaksi ja puoli vuotta. Ilmahälytykset ovat arkipäivää, ihmiset jatkavat elämäänsä sen minkä pystyvät, Nurminen kuvailee.

Ukraina vetoaa jälleen lännen apuun

Zelenskyi pyysi viestissään Euroopan maita auttamaan Ukrainaa Venäjän lennokkien ja ohjusten tuhoamisessa. Hän myös kehotti jälleen kerran Ukrainan liittolaisia luopumaan rajoituksista, jotka koskevat pitkän kantaman aseiden käyttöä Venäjän puolelle.

Nurmisen mukaan Ukraina pyrkinee vastaiskuun valtaamallaan Kurskin alueella ja itäisellä rintamalla. Sen tärkeimpiä tavoitteita kuitenkin on oman iskukykynsä parantaminen.

– Suuri kohde tulee olemaan silta, joka johtaa Venäjän laittomasti haltuunsa ottaman Krimin puolelta Venäjälle. Sinne kohdistuu suuri paine.

Lue myös:

    Uusimmat