MTV Kuusijärvellä: Hukkumisturma sai vanhemmat varpailleen – "Aika vapaasti on aiemmin antanut lasten uida"

MTV vieraili sunnuntaina Vantaan Kuusijärven uimarannalla, jossa perjantain hukkumisturma mietitytti uimareita ja rannalla vierailleita lapsiperheitä.

Kuusijärvellä tapahtui perjantaina hukkumisonnettomuus, jossa samaan perheeseen kuuluvat 4-vuotias tyttö ja 7-vuotias poika löytyivät elottomina vedestä. Lapset ovat edelleen sairaalahoidossa ja poliisin mukaan heidän tilanteensa on vakava.

Sunnuntaina rannalla vallitsi varsin rauhallinen ja lämminhenkinen tunnelma. Luonnollisesti myös tietynlainen mietteliäisyys oli läsnä.

– Aivan hirveää on kuulla tällaisista tapauksista. Pysäyttää ja pistää miettimään, kahden lapsen äiti Piia Vähäkangas toteaa muutaman päivän takaisista tapahtumista.

Kyseisen rannan uimavalvonta- ja hengenpelastustiimi herättää vahvaa luottamusta ja saa vierailijoilta vilpittömiä kehuja.

– En muista, että olisin aiemmin nähnyt näin montaa valvojaa samalla rannalla, Itä-Suomessa asuva Simo Ikonen hämmästelee.

Perjantain traaginen onnettomuus on kuitenkin muistutus siitä, että ikinä ei voi olla liian varovainen, kun kyseessä on lasten turvallisuus.

– Aika vapaasti on ehkä aikaisemmin antanut lasten uida. Kyllä tässä havahtui siihen, että kaikkea voi tapahtua, Ikonen jatkaa.

Entinen hengenpelastaja Kalli Lomp muistuttaa, että näköyhteyden säilyttäminen omaan lapseen on ensiarvoisen tärkeää. Lopuksi hän muistuttaa kaikkia vanhempia toisesta olennaisesta asiasta.

– Laittakaa puhelin reppuun ja seuratkaa lasta.

Lue myös:

    Uusimmat