MTV:n kirjeenvaihtaja: Demokraattien kynnet menivät pilalle Bidenia katsoessaan – "Olemme kusessa"

MTV:n kirjeenvaihtaja: Demokraatit pilasivat kyntensä jännittäessään Bidenin jähmeää esiintymistä 1:34
Katso Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Mari Karppisen arvio Bidenin ja Trumpin välisestä väittelystä.

Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin esiintyminen CNN:n presidenttitentissä on saanut aikaan pohdintoja hänen menestymismahdollisuuksistaan vaaleissa.

Donald Trumpin ja Bidenin välisen väittelyn näyttänyt uutiskanava CNN arvioi, että demokraatit olisivat vaipuneet epätoivoon nähtyään Bidenin esiintymisen varhain perjantaina Suomen aikaa.

Samaa arvioi väittelyä seurannut MTV Uutisten Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Mari Karppinen. 

– Moni demokraatti on minulle kertonut, että heillä meni sormien kynnet tai välillä piti jopa peitellä silmiä tv-väittelyn alkupuolella, nimittäin sen verran jähmeä väittelyn alkupuoli Bidenille oli. 

Karppinen kertoo, että väittelyn alkupuolella Bidenilla oli vaikeuksia saada ääntään kuuluviin ja hänen ajatuksensa katkesi kesken kaiken.

– Näin Trump pääsi piikittelemään, että Biden ei taida itsekään tietää, mistä puhuu. Alku oli siis demokraattien pahin painajainen. 

Tältä se näytti: Biden jäätyi hetkeksi, Trump pääsi piikittelemään ehdokkaiden ensimmäisessä tv-väittelyssä 2:04
Tältä se näytti: Biden jäätyi hetkeksi, Trump pääsi piikittelemään ehdokkaiden ensimmäisessä tv-väittelyssä.

Bidenin esitys oli niin vaisu, että yhdysvaltalaismedian mukaan jotkut jopa pohtivat, pitäisikö hänen edes jatkaa puolueen ehdokkaana. Demokraattien on määrä vahvistaa Bidenin ehdokkuus puoluekokouksessaan elokuussa.

CNN:n väittelyssä Biden takelteli sanoissaan ja vetäytyi taustalle esimerkiksi aborttikysymyksessä, joka on yksi demokraattien kannalta merkittävimmistä vaalikysymyksistä.

– Biden näyttää ja kuulostaa kamalalta. Hän on epäjohdonmukainen, eräs Bidenin hallinnossa työskennellyt demokraatti kommentoi CNN:n mukaan.

Eräs Bidenin kampanjatiimissä työskennellyt demokraatti totesi vain yksinkertaisesti, että "olemme kusessa".

Karppisen mukaan Biden kuitenkin paransi suoritustaan väittelyn edetessä ja pääsi piikittelemään Trumpia takaisin. 

– Biden nosti esiin useita Trumpin valheita, muun muassa aborttioikeudesta. Trump väitti, että demokraatit tukevat aborttioikeutta siihen asti, että vauva on 9 kuukautta vanha.

Juttu jatkuu linkkien jälkeen.

Uutiskanavan kommentaattori: "Tuskallista"

CNN:n poliittinen kommentaattori ja Barack Obaman entinen erityisneuvonantaja Van Jones sanoi, että presidentti Bidenin esiintymistä oli tuskallista katsoa.

– Rakastan presidentti Joe Bidenia. Työskentelin Joe Bidenin kanssa. Mutta hänellä meni todella huonosti, Van Jones sanoi.

– Hän on hyvä mies. Hän rakastaa maataan. Hän tekee parhaansa. Mutta hänen oli tänä iltana vastattava testiin palauttaakseen maan ja äänestäjäkuntansa luottamuksen. Hän ei onnistunut siinä, Jones jatkoi.

Kyseessä oli Yhdysvaltain presidentinvaalien kärkiehdokkaiden ensimmäinen vaaliväittely. Vaalit pidetään marraskuussa.

Varapresidentti Harris myöntää hitaan alun

Bidenin varapresidentti Kamala Harris myönsi CNN:lle, että presidentti Bidenilla oli illan väittelyssä "hidas alku". Harrisin mukaan Biden kuitenkin lopetti väittelyn vahvasti.

– Viime kädessä näissä vaaleissa ja siinä, kuka on Yhdysvaltain presidentti, on kyse sisällöstä, ja kontrasti on selvä, Harris sanoi.

Harris jatkoi, että amerikkalaisten tulisi keskittyä siihen, mitä presidentti Biden on saanut aikaan toimikautensa aikana, eikä hänen esitykseensä televisioväittelyssä.

Varapresidentti huomautti, että Biden on presidenttinä saanut demokraatit ja republikaanit pääsemään sellaisiin kompromissiratkaisuihin, jotka ovat hyvin harvinaisia.

– Puhun kolmen ja puolen vuoden työstä, joka on ollut historiallista, Harris sanoi CNN:lle.

Lue myös:

    Uusimmat