MTV Yhdysvalloissa: Demokraatit epätoivon partaalla – Trumpin kannattajat juhlivat

Demokraateissa paniikki Bidenin heikon vaalitenttiesiintymisen jälkeen 5:06
Demokraateissa paniikki Bidenin heikon vaalitenttiesiintymisen jälkeen

Yhdysvalloissa ensimmäinen presidentinvaaliväittely Donald Trumpin ja Joe Bidenin välillä on suistanut demokraattisen puolueen epätoivon partaalle. 

90-minuuttisen väittelyn aikana Biden takelteli ja reagoi hitaasti, mikä on jopa käynnistänyt keskustelun Bidenin vaihtamisesta toiseen ehdokkaaseen. Trump puolestaan keskittyi tuttuihin valheisiin ja vastaehdokkaansa mustamaalaamiseen.

MTV Uutisten Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoo, että osa demokraateista oli viime yönä paniikissa ja nyt moni on herännyt epätoivoon ja synkkyyteen.

– Republikaanit puolestaan juhlivat. Koska he tiesivät kuten moni muu, että Joe Bidenilla oli yksi päätehtävä. Joka oli, että hän pystyisi vakuuttamaan amerikkalaiset siitä, ettei hän ole liian vanha jatkokaudelle. Eikä hän monen mielestä tähän pystynyt.

Karppinen toteaa, että yleensä ensimmäisen väittelyn voittaja nostaa kannatustaan 3-4 prosenttiyksikköä.

– Joten kyllä tämä Trumpille hyvä tilanne on.

Bidenin mukaan hän aikoo osallistua seuraavaan, syyskuussa järjestettävään vaaliväittelyyn.

– On aivan selvää, että jos hänen esiintymistään seurattiin kriittisyydellä ennen, niin nyt varmasti seurataan erityisellä kriittisyydellä. 

Karppinen kertoo, että Bidenin korvaaminen toisella ehdokkaalla on periaatteessa mahdollista, mutta tällä hetkellä ei näytä siltä, että niin tapahtuisi.

– Se vaatisi sen, että Joe Biden itse astuisi syrjään ja että demokraateilla olisi joku varteenotettava vaihtoehto. 

Karppinen kertoo, että oikeastaan kukaan isompi demokraattinimi ei ole ilmaissut, että heillä olisi epäluottamus Bideniin.

 


 

Lue myös:

    Uusimmat