MTV:n kirjeenvaihtaja Mari Karppinen sai Yhdysvaltain kansalaisuuden – "Yllättävän suuri hetki"

MTV Uutisten Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Mari Karppinen on saanut Yhdysvaltain kansalaisuuden. Hän kertoo olevansa nyt kaksoiskansalainen.

Kymmenen vuotta Yhdysvalloissa asunut MTV Uutisten Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoo läpäisseensä Yhdysvaltain kansalaisuustestin täysin pistein. Testissä oli haastattelu ja lisäksi arvioitiin englannin kielen lukemista, kirjoittamista sekä historian tietämystä.

– Kansalaisuusseremonia oli itsellekin yllättävän suuri hetki. Minun piti vannoa muiden kansalaisuuden saavien maahanmuuttajien kanssa manhattanilaisessa pilvenpiirtäjässä oikea käsi ylhäällä ja välillä sydämellä uskollisuutta Yhdysvalloille, mutta pidin kyllä Suomen koko ajan mielessäni, Mari sanoo nauraen ja toteaa olevansa nyt kaksoiskansalainen.

Karppinen kertoo, että seremoniaan osallistuvia oli tullut maahan eri puolelta maailmaa eri uskonnoista ja eri ihonväreissä, mutta yhdistävä tekijä oli, että heistä kaikista tuli amerikkalaisia. 

– Tärkeintä Yhdysvaltain kansalaisuuden saamisessa minulle oli se, että nyt koko perheellä on ainakin yksi sama kansalaisuus. Se helpottanee perheemme arkea ja byrokratioita, jos tulee esimerkiksi uusi koronan tapainen pandemia ja tiukat matkustusrajoitteet iskevät päälle, Karppinen kertoo.

Lempiasioikseen Yhdysvalloissa Karppinen kertoo siellä asuvan perheensä, lapsi ja puoliso.

– Yhdysvalloissa parasta on tietenkin Alma, Shoshi ja muut läheiset, mutta rakastan myös erityisesti vanhoja klassisia amerikkalaisia dinereita. Niistä saa aamupalaa kellonympäri, ilmaiset santsikupit kahvia ja ruokalista on ohuen kirjan paksuinen. 

Hän sanoo, että Yhdysvalloissa on poikkeuksellisen vaikuttava luonto ja mainitsee mieleisiksi retkeilypaikoiksi muun muassa Alaskan, Washingtonin osavaltion ja Texasin Big Bend -luonnonpuiston. 

Karppinen kertoo kotikaupunkinsa New Yorkin olevan hänen suosikkikaupunkinsa.  

– Ainoa asia mikä puuttuu on oma äitini, muu perhe ja kunnon suomalainen ruisleipä. Raahaankin yleensä puoli matkalaukullista ruisleipää pakkaseen jokaiselta Suomen reissulta, Karppinen kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat