MTV:n rikostoimittaja Rebekka Härkönen palkittiin esikoiskirjastaan – Rikospaikasta tutulle ex-poliisi Kalevi Puonnille dekkarikisan pääpalkinto

Suomen dekkariseura on palkinnut viime vuoden parhaimpia dekkariteoksia.

Vuoden johtolanka 2024 -palkinnon on voittanut Kale Puonti romaanillaan Fadi (Bazar 2023). Fadi on viides osa Helsingin huumepoliisin työstä kertovaa Pasilan Myrkky -sarjaa, jonka itsenäiset osat kuvaavat pääkaupunkiseudun rikoksia.

Suomen dekkariseuran palkintoraadin mukaan Puonnin teoksen tarina on jäntevä, hyvin etenevä ja jännittävä. Palkitun teoksen ansiona on tapahtumien kuvaaminen paitsi poliisin kuin myös rikollisten näkökulmasta. 

Puonti työskenteli yli 30 vuotta Helsingissä huume- ja järjestäytyneen rikollisuuden tutkinnassa. Puonti tunnetaan myös MTV:n Rikospaikka-ohjelman vakiokasvona.

Hän on kirjoittanut myös tietokirjat Kokaiinikeilapallo ja muita huumekytän tapauksia (Bazar 2023) ja Satu – Alamaailman rautarouva (Bazar 2021). 

Vuoden esikoisdekkari -kunniakirja MTV:n rikostoimittajalle

Raati antoi myös Vuoden esikoisdekkari -kunniakirjan, jonka sai tänä vuonna MTV Uutisten rikostoimittaja Rebekka Härkönen romaanillaan Prinsessamekko (Bazar 2023).

Teoksessa rikostoimittaja Suuna Walta tutkii Helsingin metroon kohdistunutta terroristi-iskua. Prinsessamekko on on Walta-sarjan ensimmäinen osa.

Raadin mukaan Härkönen kirjoittaa osaavasti rikostoimittajan työstä, teos pysyy koko ajan jäntevänä ja lopuksi kirjailija punoo eri juoniainekset uskottavasti yhteen. 

Ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirja myönnettiin norjalaiselle Jøen Lier Horstille William Wisting -romaanisarjasta sekä lasten- ja nuortendekkareista.

Lue myös:

    Uusimmat