MTV:n tiedot: Hallituksen ministerit saavat rasisminvastaisia koulutuksia

Petteri Orpon (kok.) hallituksen ministereitä tullaan MTV Uutisten tietojen mukaan kouluttamaan yhdenvertaisuuteen ja rasismin vastustamiseen liittyen.

Yhdenvertaisuutta ja rasismin vastustamista koskevia koulutuksia tullaan järjestämään ensi vuoden alusta alkaen.

MTV Uutisten tietojen mukaan koulutuksia on tarkoitus järjestää esimerkiksi hallituksen iltakoulujen yhteydessä. Vaikka iltakoulut eivät ole virallisesti pakollisia tilaisuuksia ministereille, lähtökohtaisesti ministerit osallistuvat niihin, jos osallistumista ei estä esimerkiksi virkamatka ulkomaille.

Koulutusten aikataulut ja sisällöt ovat parhaillaan suunnitteluvaiheessa.

Ensimmäisenä koulutuksista uutisoi tietojensa pohjalta Ilta-Sanomat.

Koulutussuunnitelma tekeillä

Koulutusten tausta on kesän 2023 rasismikohussa sekä sitä seuranneessa tiedonannossa ja rasismintorjunnan toimenpideohjelmassa.

– Laaditaan koulutussuunnitelma erilaisista koulutuskokonaisuuksista poliittiselle johdolle ja virkamiesjohdolle, ja järjestetään koulutukset suunnitelman mukaisesti vuosittain vuodesta 2025 alkaen, toimenpideohjelman luonnoksessa todetaan.

Hallituksen rasisminvastainen työ on ollut suurennuslasin alla Me puhumme teoin -kampanjan käynnistyttyä toissapäivänä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sanoi, ettei perussuomalaiset todennäköisesti ole puolueena mukana kampanjassa ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jani Mäkelä kutsui sitä poseeraukseksi.

Valtioneuvoston osana perussuomalaiset päättäjät ovat kuitenkin sitoutuneet kampanjaan ja muihin hallituksen päättämiin rasisminvastaisiin toimiin.

Lue myös:

    Uusimmat