MTV:n tiedot: Lehtisaaren tappoon liittyvä rikkaan suvun perijätär löytyi kuolleena

MTV Uutisten tietojen mukaan Helsingin Lehtisaaren viimevuotisesta henkirikoksesta tuomitun miehen vaimo on löytynyt kuolleena viime viikolla. 

Naisen menehtymisen vahvistaa MTV:lle naista oikeudessa avustanut asianajaja. Omaisten pyynnöstä asianajaja ei kommentoi kuolemantapausta sen enempää.

Rikkaan suvun perijätär oli itsekin syytteessä Lehtisaaren arvoasunnon rikosvyyhdissä, mutta vältti vankilan. Tuolloin 34-vuotias nainen ei saanut syytettä taposta, mutta hänet tuomittiin käräjäoikeudessa vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeuteen pelastustoimen laiminlyönnistä, ampuma-aserikoksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Nainen asui omistamassaan kalliissa talossa miehensä kanssa.

Naisella oli aiemmin ollut merkittävä rooli varakkaassa perheyrityksessä osaomistajana. Hän ja Lehtisaaren taposta 10 vuoden ja 10 kuukauden vankeuteen tuomittu Sakari Julius Kauste olivat avioituneet vain muutama kuukausi ennen henkirikoksen tapahtumia.

Sakari Kauste ampui Lehtisaaren asunnossa 27-vuotista miestä kuolettavasti pistoolilla päähän. Uhrin kuolema paljastui huhtikuun 16. päivä, kun Kauste soitti hätäkeskukseen ja tunnusti ampuneensa miestä "sekavuuspäissään". Ampuminen oli tapahtunut jo 14. päivä.

Kuolemasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat