Lehtisaaren surmatalon omistaja: "Rakastuin rikolliseen"

Lehtisaaren surmatalon omistava 34-vuotias nainen pääsi tänään ääneen Helsingin käräjäoikeudessa. Hän kiistää käytännössä kaikki häneen kohdistuvat syytökset.

Rankimmat syytteet liittyvät tapahtumiin naisen omistamassa arvoasunnossa Helsingin Lehtisaaressa viime tammikuussa.

Varakkaan yrittäjäsuvun vesaa syytetään 27-vuotiaaseen mieheen kohdistuneista törkeistä väkivalta- ja seksuaalirikoksista. Syytteen mukaan uhria rääkättiin kidutuksenomaisesti. 

Syyttäjän käsitys on, että mies pakotettiin luopumaan autonsa omistuksesta ja hänet nöyryytettiin ja alistettiin väkivaltaisesti samassa yhteydessä.

Naista ei syytetä konkreettisista väkivallanteoista. 

Sen sijaan hän oli syyttäjän mukaan paikalla ja hyväksyi, että hänen 32-vuotias aviomiehensä ja 31-vuotias ystävänsä höykkyyttävät uhria hänen asunnossaan monin eri tavoin.

Nainen kiistää rikokset täysin. 

Hänen mukaansa hän on nähnyt asunnollaan vain yhden pahoinpitelytilanteen, jossa 27-vuotiasta uhria lyötiin pari kertaa. Hän ei kertomansa mukaan ole todistanut mitään seksuaalista väkivaltaa.

Syyttelee uhrin leskeä

Puheenvuoronsa aikana nainen vieritti syytä tammikuun tapahtumista 27-vuotiaan uhrin lesken harteille. Rajujen puheiden perusteella naisten välit ovat pahasti tulehtuneet.

Naisen mukaan uhrin vaimo oli se, joka yllytti hänen asunnollaan olleita henkilöitä pahoinpitelemään aviomiestään, sillä oli syystä tai toisesta suuttunut tälle. 

Asunnon omistaja ei halunnut käräjäoikeudessa kertoa, ketkä uhria pahoinpitelivät. Nainen vetosi siihen, että asiassa syytettynä ovat hänen aviomiehensä ja hyvä ystävänsä. 

Nainen myös kiisti syyttäjän väitteet siitä, että 27-vuotias mies olisi pahoinpidelty auton takia. 

Hänen mukaansa hänellä tai hänen aviomiehellään ei ole ollut mitään kiinnostusta kyseistä autoa kohtaan, eikä mitään tarvetta muutamien tonnien suuruiselle summalle, jonka autosta olisi myytäessä saanut. 

Aiemmin naisen aviomies kertoi, että 27-vuotiaan miehen auto oli myyty miehen kanssa yhteisymmärryksessä, ja että rahat oli tarkoitus käyttää huumeisiin.

Nainen toisti käräjäoikeudessa myös aviomiehensä aiemmin kertoman tarinan siitä, miten 27-vuotias mies ja tämän leski olisivat yrittäneet huijata häntä uskomaan, että hänen aviomiehensä yrittäisi myrkyttää hänet.

Salamarakastuminen

Puheenvuoronsa aikana nainen kertoi myös taustoistaan. Hän kertoi tutustuneensa nyt taposta syytettyyn aviomieheensä noin vuosi sitten, viime kesänä. 

Naisen mukaan hän tapasi miehen yhteisen tuttavansa kautta, sillä tuttava oli ajatellut, että kaksikko sopisi hyvin yhteen.

Niin myös oli. Naisen mukaan hän tykästyi mieheen nopeasti, ja pian tämä jo muutti hänen luoksensa. 

Rakastuin rikolliseen ja nyt elämäni on vedetty viemäristä alas, nainen kommentoi oikeudessa. 

Tässä kohtaa aviomies käänsi päänsä ja katsahti kohti vaimoaan. Mies hymyili kainosti.

"Poikien juttuja"

Nainen kertoi myös välittäneensä myöhemmin surmatusta 27-vuotiaasta miehestä. 

Nainen kertoi, että hänen aviomiehellään ja 27-vuotiaalla oli tapana puuhailla keskenään "poikien juttuja". 

Hän kertoi oikeudelle, ettei koskaan halunnut tietää, mistä oli kyse. Hän kertoi myös, ettei hän ole koskaan itse pyörinyt rikollisissa piireissä. 

Sen sijaan nainen korosti olevansa koulutukseltaan ekonomi ja työskentelevänsä konsulttina. Nainen kertoi myös olevansa varakas ja taloudellisesti hyvässä asemassa. 

Nainen kertoi, että Helsingin Lehtisaaressa sijaitseva arvoasunto ostettiin viime vuoden loppupuolella. Hän ja 34-vuotias mies menivät naimisiin tammikuussa.

Katso alta raportti eilisestä käräjäistuntopäivästä. Rikostoimittaja Eetu Ruonakoski kertoo, miten syytetyt käyttäytyivät oikeussalissa oikeudenkäynnin aluksi:

Uhria ammuttiin otsaan

27-vuotias mies sai myöhemmin surmansa 34-vuotiaan naisen omistamassa asunnossa. 14. huhtikuuta tapahtuneesta henkirikoksesta naista ei kuitenkaan syytetä.

Sen sijaan nainen on saanut syytteet lievemmistä asiaan liittyvistä rikoksista. Syyttäjä vaatii rangaistusta ampuma-aserikoksesta sekä pelastustoimen laiminlyömisestä.

Nainen on kiistänyt nämäkin syytteet. Hän myöntää vain huumausaineen käyttörikoksen, joka paljastui, kun naisen asunnolta löydettiin kokaiinia ja kannabista henkirikosjutun selvittelyn yhteydessä.

Syyttäjä vaatii naisen 32-vuotiaalle aviomiehelle pitkää vankeusrangaistusta taposta. 

Syytteen mukaan mies ampui uhria lähietäisyydeltä otsaan pistoolilla. Mies on myöntänyt tämän mutta kertonut kyse olleen vahingosta. 

Miehen puolustuksen mukaan 27-vuotias oli vain hetkeä aiemmin uhannut hänen vaimoaan veitsellä. Hänen kertomuksensa mukaan tarkoituksena oli vain säikäyttää mies ja pysäyttää uhkailu. Mies väittää osuneensa uhriin vahingossa. 

Oikeudenkäynnin on määrä jatkua vielä ensi viikolla.

Täällä Lehtisaaren henkirikos tapahtui. Katso raportti alta:

Lue myös:

    Uusimmat