SM-liigapelin erälle melkoinen loppu – Jori Lehterä tekee taikojaan: MTV seuraa

HIFK tekee 4-3 maalin 1:04
Jori Lehterä ja Kristian Vesalainen petaavat, Luke Martin maalaa – HIFK 4–3-johtoon TPS:ää vastaan.

SM-liigassa kiekkoillaan tänä iltana viisi ottelua: KalPa–HPK, HIFK–TPS, Jukurit–Lukko, Sport–KooKoo ja Ässät–Kiekko-Espoo. MTV seuraa kierroksen tapahtumia tiiviisti tässä artikkelissa.

Ässät–K-Espoo2–0

Kello 20.15: Tilanne Mikkelissä muuttuu 2–2:een Lukon Jami Krannilan kauden seitsemännellä maalilla. Hänen tulinen rannelaukauksensa sujahtaa aivan yläkaappiin.

Kello 20.05: Jukurien Lucas Nordsäter taputti jäähyaitiosta saamalleen kahden minuutin koukkaamisrangaistukselle toisen erän viimeisellä minuutilla. Hän sai turhasta teostaan kahden minuutin käytösrangaistuksen päälle. Jukurit lähtee kolmanteen erään alivoimalla.

Jukureiden Lucas Nordsäteriltä räväkkä protestointiele – sai lisärangaistuksen 1:21
Jukureiden Lucas Nordsäter sai protestoinnistaan lisärangaistuksen.

Kello 20.01: Sportilta väkevä loppu toiseen erään: kaksi ylivoimamaalia viimeisiin kahteen minuuttiin. 21 sekuntia ennen erätaukoa Martin Hanzl kihauttaa vaasalaiset 3–0-johtoon.

Sport tekee 3-0 maalin ylivoimalla 1:10
Sportin Martin Hanzlilta pukukoppimaali komealla yläkulmanostolla.

Kaikki ottelut ovat toisella erätauolla ja joka pelissä ollaan kotijohdossa.

Kello 19.55: Sport rokottaa KooKoota kahden miehen ylivoimalla Linus Anderssonin maalilla: 2–0, kun toista erää on vajaat kaksi minuuttia jäljellä. KalPa puolestaan siirtyy 2–1-johtoon HPK:ta vastaan, kun Andreas Okany maalaa läpiajosta vajaa minuutti ennen toisen erän päätöstä.

Sport tekee 2-0 maalin ylivoimalla 1:08
Otso Rantakari tarjoilee – Linus Andersson maalaa suoraan syötöstä ylivoimalla.

KalPa tekee 2-1 maalin 1:18
KalPan Andreas Okany karkaa läpi ja pöllyttää verkkoa.

Kello 19.52: Ässät on vankistanut johtoaan Porissa. Radek Kucerik vie isännät ovelalla matalalla laukauksella 2–0-johtoon Kiekko-Espoota vastaan. Kiekko painuu rysään maalivahti Petteri Rimpisen längistä.

Ässät tekee 2-0 maalin 1:06
Radek Kucerikin matala ja ovela kuti vankistaa Ässien johtoa.

Kello 19.48: HIFK 4–3-johtoon. Jori Lehterälle matsin toinen piste, nyt syöttämällä. Kristian Vesalainen jatkaa hänen passistaan limpun Luke Martinille, joka maalaa ja merkkauttaa myös pelin toisen pinnansa.

Lehterän pisteputki on seitsemän ottelun mittainen, Vesalaisella putki venyy viidenteen matsiin.

Jori Lehterä ja Kristian Vesalainen petaavat, Luke Martin maalaa.

Kello 19.43: Railakas maalailu saa jatkoa Helsingissä. Roni Seväselle kauden avausmaali ja TPS 3–3-tasalukemiin. Maskia on roimasti.

TPS tekee 3-3 maalin 1:02
TPS:n Roni Seväselle kauden avausmaali – HIFK-maalilla runsaasti maskia.

Kello 19.41: HIFK:n Jori Lehterä vaihteeksi syöttämisen sijaan maalaa. Tarkka laukaus ylivoimalla b-pisteen vierestä vie HIFK:n 3–2-johtoon TPS:ää vastaan. Maali on Lehterälle kauden neljäs ja tehopiste 24:s: hän on SM-liigan pinnapörssin kärjessä.

HIFK tekee 3-2 maalin ylivoimalla 1:11
Jori Lehterä maalaa itse ylivoimalla: kauden neljäs osuma ja 24:s tehopiste.

Kello 19.38: HPK:n Ossi Ikosella näyttää olevan vammaa. Hän linkuttaa pukusuojaan.

Kello 19.34: Seuraavat osumat taululle: Ludvig Persson tekee pienen jalkakynän, minkä jälkeen ranne sivaltaa Jukurit 2–1-johtoon. KalPan Kasper Simontaival puolestaan tasoittaa ohjausmaalilla HPK-ottelun 1–1:een.

Jukurit tekee 2-1 maalin 1:12
Jukurien Ludvig Persson maalaa jalkakynänsä jälkeen.

KalPa tekee 1-1 maalin ylivoimalla 1:16
Kasper Simontaival osuu ylivoimalla ohjaamalla maalin edustalta.

Kello 19.27: Toisen erän ensimmäinen maali helähtää Mikkelissä. Jukurien Aleks Haatasen laukaus epäonnistuu, mutta joukkueen kannalta mieluisasti. Kiekko lipuu maalin kulmalle, josta kapteeni Jesper Piitulainen saa putata sen tyhjiin. Tilanteeksi 1–1, pelikellossa 24.56.

Jukurit tekee 1-1 maalin 1:08
Jukurien Aleks Haatasen laukaus epäonnistuu, mutta Jesper Piitulainen pääsee maalaamaan tyhjiin.

Kello 19.08: Kaikilla paikkakunnilla on saatu avauserä purkkiin. Eniten maaleja on syntynyt Helsingissä, jossa HIFK ja TPS ovat 2–2-tasalukemissa.

Kello 18.58: Helsingissä pelin neljäs maali taululle. HIFK:n Iiro Pakarinen tekee syötönkatkon puolustussinisen tuntumassa, karkaa läpi ja maalaa. 2–2. Maali on Pakariselle jo kauden 12:s.

HIFK tekee 2-2 maalin 1:17
HIFK:n Iiro Pakarinen katkoo syötön, karkaa läpi ja maalaa.

Kello 18.56: Myös Porissa ja Kuopiossa ensimmäinen maalimerkintä toteen. Ässät johtoon Kiekko-Espoota vastaan maalille nousseen Lenni Hämeenahon iskulla, HPK keulille KalPan vieraana Jesse Kiiskisen ylivoimarysällä.

Ässät tekee 1-0 maalin 1:01
Lenni Hämeenaho tuikkasi Ässien johtomaalin.

HPK tekee 0-1 maalin ylivoimalla 1:18
HPK:n Jesse Kiiskinen vapaana keskustassa – verkko pölisee ylivoimalla.

Kello 18.55: TPS:n Viljami Marjalan laukaus sujahtaa ylivoimalla yläpeltiin. TPS on noussut Helsingissä 2–1-vierasjohtoon.

TPS tekee 1-2 maalin ylivoimalla 1:08
TPS:n Viljami Marjala soitatti yläpeltiä.

Kello 18.53: Sportin Axel Holmström purjehtii näyttävästi maalille ja tuikkaa kiekon pienehköstä kulmasta KooKoon rysään. Vaasalaisisännät 1–0-johtoon.

Sport tekee 1-0 maalin 1:32
Sportin Axel Holmströmiltä näyttävä maali KooKoota vastaan.

Kello 18.42: Lukko onnistuu Mikkelissä ylivoimalla. Nuutti Viitasalo vie raumalaisvieraat paikaltaan ampumalla rannekudilla 1–0-johtoon.

Lukko tekee 0-1 maalin ylivoimalla 1:12
Nuutti Viitasalon ranne oli tarkka.

Kello 18.40: TPS tasoittaa 1–1:een. Jean-Christophe Beaudin löytää raon ja sivaltaa kiekon Niko "Pappi" Hovisen taakse nollakulmasta. HIFK:n avausmaalista on ehtinyt kulua hiukan vajaat kaksi minuuttia, pelikellossa 5.39.

TPS tekee 1-1 maalin 1:10
TPS:n Jean-Christophe Beaudin yllättää Niko Hovisen nollakulmasta.

Kello 18.38: HIFK:n Jesse Seppälän rannelaukaus uppoaa TPS:n rysään ja helsinkiläiset 1–0-johtoon. Maskia maalilla on tekemässä Micke-Max Åsten. Ottelua takana 3.47.

HIFK tekee 1-0 maalin 1:20
HIFK:n Janne Seppälä maalasi SM-liigakierroksen ensimmäisen osuman.

Kello 18.29: On Janne Puhakan muiston kunnioittamisen aika hiljaisin hetkin.

SM-liigassa kunnioitettiin traagisesti kuolleen Janne Puhakan muistoa 1:35
SM-liigassa kunnioitettiin traagisesti kuolleen Janne Puhakan muistoa.

Kello 18.29: Rask on kukitettavana ennen merkkipaalupeliään.

Kello 18.26: Joonas Rask saavuttaa hienon merkkipaalun pelaamalla tänään uransa 500. SM-liigan runkosarjaottelun. HIFK:n kakkosketjun laidalla hyökkäävä pelimies on tilastoinut tällä kaudella 13 peliin 2+2=4.

Kello 18.09: Suurimmassa voittoletkussa iltaan iskee sarjanousija Kiekko-Espoo. Tilillä on viisi vinstiä pötköön.

Jos Ässien viime pelien kaava jatkuisi, espoolaisilla olisi iloittavaa myös tänä iltana. Ässien kuusi viime peliä ovat menneet perätysten näin: tappio, voitto, tappio, voitto, tappio, voitto.

Kello 18.01: Alla olevista linkeistä avautuvat otteluiden kokoonpanot:

Kello 17.57: Kuumeisimmin pisteitä tänä iltana tarvitsee Jukurit. Joukkue on pelannut eniten otteluita, 14, mutta majailee sarjan jumbona, 16:ntena. Voittoja mikkeliläisillä on tältä sesongilta vain kolme – tosin juuri viime pelissään Jukurit onnistui päihittämään vieraissa JYPin. Illan vastustaja Lukko on kahdeksantena ja laadukkaan pelaajapakkansa kera kiperä kanto mikkeliläisten kaadettavaksi.

Maalivahtiongelmistakin alkukaudella kärsineen Jukurien maalilla aloittaa edellisessä ottelussa vahvasti torjunut Matthieu Herpin.

Kello 17.52: SM-liiga muistaa entistä jääkiekkoilijaa Janne Puhakkaa tämän illan kierroksella.

Jokaisella ottelupaikkakunnalla pidetään hiljainen hetki Puhakan muistolle. Sunnuntaina traagisesti kuollut Puhakka pelasi aikanaan 40 liigaottelua Espoon Bluesin riveissä.

Kello 17.44: Tervetuloa keskiviikkoillan SM-liigaseurannan kyytiin! Illan kaikki viisi koitosta käynnistyvät kello 18.30.

Katseita voidaan kiinnittää tänä iltana muun muassa Helsinkiin: jatkavatko HIFK ja Jori Lehterä liitoaan, kun vastaan asettuu Turun Palloseura?

HIFK johtaa runkosarjaa kerättyään 13 ottelusta 29 pistettä, ja alla on tällä hetkellä neljä perättäisvoittoa. Jori Lehterä on puolestaan pistepörssin kärkimiehenä. Syötöt ovat tutusti napsuneet lapoihin, ja helsinkiläisten ykkössentteri on kasannut pinnat 3+20=23.

Edellisessä HIFK:n pelissä, lauantain 4–0-voitossa Ilveksestä, Lehterä maestroi kolme syöttömerkintää.

TPS on sarjassa 12:ntena. Turkulaisten viimeisimmät kolme ottelua ovat päättyneet tappioihin.

Kaikki SM-liigaottelut näkyvät MTV Katsomossa.