Mitä ihmettä SM-liigassa tapahtuu: HIFK:n pelissä mielettömiä vaiheita, onneton munaus derbyssä – MTV seuraa

HIFK tekee 4-5 maalin ylivoimalla 1:12
Neljän maalin johdon jo menettänyt HIFK palaa keulille: Vincent Marleaulta ylivoima-yläpesätykitys.

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänä iltana seitsemän ottelua. Myöhäisillan herkkuna on kauden ensimmäinen Satakunnan derby, kun Ässät ja Lukko iskevät yhteen Porissa.

Seuranta:

Ottelu:Tilanne:
Jukurit–KalPa2–1 (3. erä)
JYP–HIFK4–5 (2. erätauko)
K-Espoo–HPK3–0 (3. erä)
KooKoo–Tappara2–2 (3. erä)
SaiPa–Pelicans1–1 (3. erä)
TPS–Ilves3–2 (3. erä)
Ässät–Lukko2–0 (1. erätauko)

Kello 20.24: Tänä iltana on nähty aika ajoin nopeita kuittauksia. Niin myös nyt. Nicholas Halloran vie Tapparan ylivoimalla 2–1-vierasjohtoon ajassa 43.40, mutta KooKoo on tasoissa minuutti ja viisi sekuntia myöhemmin, kun Riley Sawchuk maalaa tänä iltana jo toisen kerran.

Kello 20.15: KooKoo tasoittaa Tapparaa vastaan 1–1:een: Riley Sawchuk ylivoimalla maalinteossa, kun kolmatta erää on tahkottu minuutti ja 20 sekuntia.

Tapparan Veli-Matti Savinainen oli lentänyt toisen erän loppuminuuteilla pitkän suunsoiton jälkeen ulos. Hän hakkasi vielä koppikäytävällä seinää.

Kello 20.06: Ässät–Lukko on nyt 2–0. Roope Talaja napsauttaa irtokiekon rystyllä maalivahti John Lethemonin längistä häkkiin ja kuulostelee, millaista meteliä katsomosta lähtee.

Kello 20.01: Ässät johtaa Satakunnan derbyä. Tuomas Salmela nousee hyökkäysalueen keskustaan ja tekee kauden ensimmäisen maalinsa.

– Kaverin veskarilta sain vähän apuja, Salmela kuittaa MTV Urheilun Siim Liivikin kaukalonlaitahaastattelussa.

Ässät tekee 1-0 maalin 1:48
Ässien Tuomas Salmelalta välitön kuitti Lukko-leiriin avausmaalinsa jälkeen: "Kaverin veskarilta sain vähän apuja."

TPS–Ilves-matsissa Ilves on noussut kolmen maalin takaa osuman päähän. Ilveksen Simon Johanssonin kauden seitsemäs maali syntyi ylivoimalla, minkä jälkeen TPS otti aikalisän. Ottelu on kahden erän jälkeen TPS:lle 3–2.

Ilves tekee 3-2 maalin ylivoimalla 1:30
Ilves maalin päähän Turussa: ylivoimalla nopea onnistuminen Robert Johanssonin maalilla.

Kello 19.59: HIFK palaa neljän maalin johdon menettämisen jälkeen keulille. Vincent Marleau heläyttää yläpesää ylivoimalla, JYP–HIFK on 4–5, kun ottelua on kiekkoiltu 36.14.

HIFK tekee 4-5 maalin ylivoimalla 1:12
Neljän maalin johdon jo menettänyt HIFK palaa keulille: Vincent Marleaulta ylivoima-yläpesätykitys.

Kello 19.56: Ilves nousee "tulostaululle". Ville Meskanen kaventaa TPS–Ilveksen lukemiksi 3–1 ajassa 36.31. Osuma on miehelle sesongin ensimmäinen.

Ilves tekee 3-1 maalin 0:59
Ilveksen Ville Meskanen sutii kauden avausmaalinsa lakaisemalla irtokarat sisään.

Kello 19.51: Myös TPS:llä kulkee. Max Lindrothille kauden kahdeksas maali ja TPS:lle ottelun kolmas. TPS–Ilves 3–0, kun digitaaleissa on aika 29.04.

Kello 19.45: Kiekko-Espoolla on homma kaasulla. Heikki Liedes heilauttaa verkkoa ajassa 30.53 ja maalitilanteeksi HPK:ta vastaan vaihtuu 3–0.

Kello 19.43: Huhheijakkaa. JYP on noussut toisessa erässä neljän maalin takaa 4–4-tasalukemiin, kun periodia on tahkottu yhdeksän minuuttia ja 18 sekuntia. Tasoitusosuman maalaa Juuso Puustinen.

Uskomatonta mutta totta: JYP tulee pikavauhtia tasoihin neljän maalin takaa 1:18
Uskomatonta mutta totta: JYP tulee pikavauhtia tasoihin neljän maalin takaa.

Kello 19.41: Jukurit 2–1-johtoon Savon derbyssä, kun KalPa soheltaa oman maalin. Kiekko pyörii kuopiolaisten maaliviivan tuntumassa, josta Iivari Räsänen yrittää purkaa sitä, mutta limppu painuu maalivahti Stefanos Lekkasin kautta omaan uuniin. Ässistä lainassa olevalle Leevi Viitalalle merkitään ensimmäinen Jukurit-maali.

Jukurit tekee 2-1 maalin 1:23
KalPan Iivari Räsänen ja maalivahti Stefanos Lekkas sähläävät oman maalin.

Jukurit-kapteeni Jesper Piitulainen sai ennen johtomaalia lyöntilaukauksesta kiekon pelottavasti kypäräänsä, mutta näytti selviävän säikähdyksellä.

SM-liigassa pelästyttävä tilanne: lyöntilaukaus kovaa vauhtia Jesper Piitulaisen kuuppaan 0:47
SM-liigassa pelästyttävä tilanne: lyöntilaukaus kovaa vauhtia Jesper Piitulaisen kuuppaan.

Kello 19.34: SaiPa–Pelicans on 0–0:n jälkeen nopeasti 1–1. Patrik Carlsson maalasi pelikaanit johtoon ylivoimalla ajassa 24.25, mutta SaiPa tasoitti jo puolentoista minuutin kuluttua Janne Naukkarisen naulauksella.

SaiPa tekee 1-1 maalin 1:15
SaiPan Janne Naukkarinen harhauttelee, nousee maalille ja iskee kiekon häkkiin.

Pelicans tekee 0-1 maalin ylivoimalla 1:18
Pelicansin Patrik Carlsson nasauttaa ylivoimalla keskustasta.

Kello 19.33: Ja Teemu Eronen pistää JYP–HIFK:n tilanteeksi 3–4! Toista erää on käyty vain kaksi minuuttia ja 13 sekuntia, kun JYP on osunut kolmesti ja noussut neljän maalin takaa yhden osuman päähän.

JYP tekee 3-4 maalin 1:11
JYPin kova nousu jatkuu: Teemu Eronen ampuu jyväskyläläiset maalin päähän.

Kello 19.29: Mutta mitä Jyväskylässä tapahtuukaan! JYP–HIFK-matsin toista erää on tahkottu vain puolitoista minuuttia, kun JYP on takonut kaksi maalia ja tilanne on nyt enää 2–4. Sekä Roni Jokinen (ajassa 20.46) että Väinö Liikonen (21.32) naulasivat liigakauden ensimmäisen maalin mieheen. Jokiselle maali on ylipäätään ensimmäinen SM-liigassa, Liikoselle puilestaan toinen.

JYP tekee 2-4 maalin 1:11
JYP nopeasti kahden maalin päähän Väinö Liikosen kauden avausrysällä.

JYP tekee 1-4 maalin 1:22
Roni Jokisen heitto maalille uppoaa sisään: ensimmäinen SM-liigaosuma toteen.

Kello 19.23: KalPa ei kuitenkaan kauaa ole johdossa. Jukurit iskee terävästi vastaan ja Lucas Nordsäter päättää hyökkäyksen maaliin Jesper Piitulaisen passista. KalPan maalista ehti kulua vain minuutti ja 40 sekuntia.

Jukurit tekee 1-1 maalin 1:12
Jukurien Lucas Nordsäter tasoittaa KalPa-matsin pikaisesti.

Kello 19.20: Sarjajumbon reppu heilahtaa Mikkelissä. KalPan Joona Saarelainen on vapaana maalin edessä ja napsauttaa laatan kasvattiseuransa Jukurien pussiin Kristjan Komben syötöstä. Vierasjoukkue KalPa 1–0-johtoon ajassa 21.43.

KalPa tekee 0-1 maalin 1:15
KalPan Joona Saarelainen maalaa kasvattiseuraansa Jukureita vastaan.

Kello 19.04: TPS on osunut myös toistamiseen. Ottelun toisen maalin tekijänä Markus Nenonen ja TPS–Ilves-matsin tilanteeksi 2–0.

TPS tekee 2-0 maalin 1:11
TPS-rummutus tuottaa tulosta: Markus Nenonen naulaa 2–0.

Kello 18.59: Muuttuneita tilanteita: Kiekko-Espoo–HPK 2–0, KooKoo–Tappara 0–1. Joni Piipponen ohjaa Espoon riveissä ensimmäisen liigamaalinsa, Tappara siirtyy puolestaan johtoon Benjamin Rautiaisen naulauksella.

K-Espoo tekee 2-0 maalin 3:43
Kiekko-Espoon Joni Piipponen ohjaa ensimmäisen SM-liigamaalinsa.

Tappara tekee 0-1 maalin 1:11
Tapparan Benjamin Rautiainen iskee avausmaalin Kouvolassa.

Kello 18.56: Jälki Jyväskylässä on rumaa, kun HIFK hurjastelee kovaa. Tilanteeksi 0–4 Kristian Vesalaisen läpiajomaalilla ajassa 13.22. Vesalaisella nyt matsista 1+1. Ronald Knot ja Lehterä alustavat ja Lehterä nappaa kolmannen syöttöpaunansa.

HIFK murskaa JYPiä – Vesalainen karkaa läpi ja iskee jo 4–0 1:03
HIFK murskaa JYPiä – Kristian Vesalainen karkaa läpi ja iskee jo 4–0.

Kello 18.53: Vajaat kaksi minuuttia edellisestä osumasta HIFK naulaa seuraavan kerran. Maalipörssin ykkönen Iiro Pakarinen pistelee jo sesongin 18. kaappinsa. Pistepörssin ykkönen Jori Lehterä petaa ja naaraa pelin toisen syöttöpinnansa.

Iiro Pakarinen rokottaa jälleen – kasassa jo älyttömät 18 maalia 1:14
Iiro Pakarinen rokottaa jälleen – kasassa jo hurjat 18 maalia.

Kello 18.50: JYP–HIFK-matsissa tilanteeksi muuttuu nopeasti 0–2. Luke Martin maalaa ylivoimalla ajassa 9.11 ja Aron Kiviharju osuu vain 32 sekuntia myöhemmin.

HIFK:n ykköskenttä takoo tulosta – Luke Martin sivaltaa laatan pussiin 1:15
HIFK:n ykköskenttä takoo tulosta – Luke Martin sivaltaa laatan pussiin.

Kello 18.43: Kiekko-Espoo 1–0-johtoon HPK:ta vastaan. Peter Quenneville nautiskelee sesongin yhdeksännen maalinsa ylivoimalla. Joachim Rohdin petaa pelivälineen maalin eteen, ja Quenneville ohjaa sen uurnaan. Peliä takana 5.58.

K-Espoo tekee 1-0 maalin ylivoimalla 1:05
Joachim Rohdin petaa luukulle ja Peter Quenneville ohjaa Kiekko-Espoon johtoon.

Kello 18.38: Illan ensimmäinen osuma helähtää Turussa, kun lähes kaksimetrinen ja yli 100-kiloinen TPS-pakki Oliver Lauridsen tällää kauden avausmaalinsa. Rannekuti lähtee hyökkäysalueen keskustasta. Pelikellossa 2.58, TPS–Ilves 1–0.

TPS-järkäle Oliver Lauridsen tällää kauden ensimmäisensä 1:09
Näin syntyi TPS-puolustaja Oliver Lauridsenin kauden avausmaali.

Kello 18.32: Alkuillan kuusi ottelua ovat käynnissä.

Kello 18.05: TPS:n vieraana pelaavaa Ilvestä koettelee tuntuva lovi, sillä tähtihyökkääjä Eemeli Suomi puuttuu kokoonpanosta. Suomi on ollut Ilveksen alkakauden tehotykki pisteillään 6+13=19.

Kärkiseuroihin alkukaudesta lukeutuneella Ilveksellä ei ole viime aikoina ylipäätään kulkenut. Joukkue on hävinnyt viimeisistä seitsemästä ottelustaan viisi. 

Liigaviikko: Ilveksen kelkka kääntyi dramaattisesti – "Ei kontrollia" 8:16
Liigaviikko: Ilveksen kelkka kääntyi dramaattisesti.

Kello 17.57: Tervetuloa mukaan SM-liigan perjantaikierroksen seurannan pariin! 

Kello 18.30 tänä iltana on ohjelmassa jo muun muassa Savon derbyä, Jukurit–KalPa. Lisäksi tuolloin käynnistävät ottelut JYP–HIFK, Kiekko-Espoo–HPK, KooKoo–Tappara, SaiPa–Pelicans ja TPS–Ilves.

Illan kattauksen huipentaa myöhäisillan otteluna kello 19.30 käynnistyvä todellinen klassikko Ässät–Lukko. Satakunnan derby on kauden ensimmäinen. Joukkueet kohtaavat heti perään huomenna uudelleen, sillä kertaa Raumalla.

Kaikki SM-liigaottelut ovat katsottavissa MTV Katsomossa

Lue myös:

    Uusimmat