MTV seuraa: HIFK:n ykkösvahti jäi jyrän alle – nyrkit heiluivat Helsingissä!

SM-liigassa pelataan lauantaina historiallinen kahdeksan ottelun kierros, kun kaikki 16 joukkuetta ovat askissa samaan aikaan. MTV seuraa kierrosta hetki hetkeltä.

SM-liigaviikko huipentuu kahdeksan ottelun kierrokseen. Helsingissä sarjajumbo Pelicans haastaa sarjakakkosena olevan HIFK:n. Kärpät ja Tappara sekä TPS ja Ässät kohtasivat toisensa jo perjantaina ja tänään joukkueet ottavat yhteen uudestaan – tällä kertaa toisella paikkakunnalla.

Perjantaina ensimmäisen voittonsa Mikko Mannerin alaisuudessa ottanut HPK matkustaa puolestaan JYPin vieraaksi.

SM-liigaottelut lauantaina:

HIFK–Pelicans2–4 (2–1, X–X, X–X)
Ilves–Lukko2–0 (1–0, 1–0, X–X)
Jukurit–KooKoo1–2 (0–2, 1–0, X–X)
JYP–HPK0–1, (0–0, 0–1, X–X)
Kiekko-Espoo–KalPa1–1 (0–1, 1–0, X–X)
Kärpät–Tappara4–4 (2–4, 2–0, X–X)
SaiPa–Sport1–0 (0–0, X–X, X–X)
TPS–Ässät2–1 (X–X, X–X, X–X)

Seuranta:

Kello 18.34: Kärpät nousee tasoihin Oulussa! Patrik Virta onnistuu Teemu Turusen esityöstä. Turusella on kasassa jo neljä tehopistettä.

Kello 18.28: Lappeenrannassakin on nähty maali ajassa 38:25. SaiPan Victor Granholm saa putata kiekon rysään Ville Petmanin häikäisevän esityön jälkeen. Komea maali.

Kello 18.25: Tunteet kuumenevat Helsingissä nyt toden teolla! HIFK:n Iiro Pakarinen ja Pelicansin Niklas Virtanen pudottavat hanskansa jäähän ja ottavat yhteen paljain nyrkein. Molempien ottelu päättyy suihkukomennukseen.

Tunteet kuumenevat Helsingissä! HIFK:n Iiro Pakarinen ja Pelicansin Niklas Virtanen pistävät tappeluksi 1:31

Kello 18.22: Kärpät on noussut Oulussa jo maalin päähän Tapparasta. Martin Jandusin kauden ensimmäinen maali kavensi tilanteeksi 3–4.

Kello 18.21: HIFK:n maalille vaihdettu Rastislav Elias joutuu heti taipumaan, kun Konsta Hirvonen vie Pelicansin 4–2-johtoon ajassa 34:27.

Kello 18.20: Ilves lisää johtoaan. Puolustaja Niklas Friman laukoo jo kauden neljännen täysosumansa!

Kello 18.18: Myös Jyväskylässä on nähty vihdoin maali. Kasper Lundell vie HPK:n 1–0-johtoon ajassa 36:02.

Kello 18.13: HIFK:n maalivahti Roope Taponen saa kovan osuman, kun Pelicansin Miro Väänänen ajaa vauhdilla entisen joukkuetoverinsa yli. Taponen ei pysty jatkamaan ottelua ja 20-vuotias Ratislav Elias hyppää tolppien väliin vasta toista kertaa urallaan.

HIFK:lle kova takaisku – ykkösvahti Roope Taponen jäi pahasti jyrän alle 3:37

Kello 18.10: Ja Pelicans iskee jälleen! Hyvän vireen löytänyt Iikka Kangasniemi laukoo kiekon terävällä rannekudilla ohi HIFK-vahti Roope Taposen. Tasoitusmaalista oli kulunuyt vain hieman alle puolitoista minuuttia. Pelicans johtaa 3–2.

Iikka Kangasniemeltä väkevä suoritus – taiturihyökkääjä vie Pelicansin 3–2-johtoon 1:16

Kello 18.06: Pelicans tasoittaa Helsingissä tilanteeksi 2–2. 18-vuotias Daniel Nieminen levittää kiekon pakkiparilleen Michael Vukojevicille, joka tällää verkot voimalla tötterölle. Ottelua on pelattu 28:04.

Kello 18.05: Ässät kuittaa nopeasti ja Eemil Erholtz tuo vierailijat taas maalin päähän turkulaisista.

Kello 18.04: TPS tuplaa johtonsa! Pelikiellostaan vapautunut Lucas Wernblom iskee ylivoimalla kiekon verkkoon. Syöttöpisteille Max Lindroth ja Viljami Marjala.

Kello 18.01: Kiekko-Espoo tasoittaa! Joachim Rohdin naulaa kiekon suoraan syötöstä rysään, kun pelikello näyttää aikaa 24:25. Syöttöpisteet Santeri Virtaselle ja Ottoville Leppäselle

Kello 17.56: Jukurit aloittaa toisen erän terävästi. Aleks Haatanen tuo Jukurit maalin päähän, kun toista erää on pelattu vain 18 sekuntia. KooKoo johtaa 2–1.

Kello 17.49: Turussa seremoniat ovat ohi ja ottelu on saatu käyntiin! Peliä on pelattu reilu kolme minuuttia, kun Aatos Koivu iskee TPS:n johtoon! Maali on kolmannen polven kiekkoilijalle SM-liigauran ensimmäinen.

TPS tekee 1-0 maalin 1:15

Kello 17.40: Kärppien ja Tapparan avauserä päättyy vauhdikkaasti. Ensin Austin Rueschhoff tuo Kärpät maalin päähän ja tovia myöhemmin Petteri Puhakka kasvattaa Tapparan johdon 4–2:een.

Kello 17.36: Myös KalPa on avannut maalinteon Espoossa. Patrick Curry on maalin edustalla tarpeeksi nälkäinen ja runnoo kuopiolaiset johtoon.

KalPa tekee 0-1 maalin 1:24

Kello 17.34: Kärpät onnistuu kaventamaan, kun Teemu Turunen onnistuu iskemään kiekon rysään. Maalia tarkasteltiin jopa videolta, mutta se hyväksyttiin. Maali on Turuselle kauden viides.

Kello 17.31: HIFK ottaa ohjakset Helsingissä! Jesse Seppälän syöttöyritys pienestä kulmasta yllättää Pelicans-vahti Olof Lindbomin ja HIFK siirtyy 2–1-johtoon.

Kello 17.30: Ilves avaa maalihanat Tampereella. Puolustaja Simon Johansson rusikoi irtokiekon itselleen ja iskee kiekon rysään. Ilves johtaa 1–0, kun peliä on pelattu 18:30.

Kello 17.28: Tappara tekee Kärpistä hakkelusta. Otto Rauhala venyttää maaliputkensa jo kolmen ottelun mittaiseksi, kun hän vie Tapparan 3–0-johtoon ajassa 14:28.

Kello 17.27: Jukureille kylmää vettä niskaan. Tähtihyökkääjä Max Ellis taklaa KooKoon Kalle Loposta päähän ulosajon arvoisesti ajasa 09:46.

KooKoo käyttää ylivoimansa hyödykseen ja Riley Sawchuk iskee KooKoon jo 2–0-johtoon.

Jukureiden Max Ellis sai ulosajon – tähtihyökkääjän taklaus tärähti vastustajaa päähän 2:29
Jukureiden Max Ellisin ottelu päättyi ulosajoon jo avauserässä.

Kello 17.20: Turussa ottelu ei ole vielä alkanutkaan, sillä TPS kunnioittaa tänään seuralegendaansa Urpo Ylöstä, jonka kunniaviiri nousee tänään Gatorade Centerin kattoon.

Kello 17.15: HIFK rynnistää tasoihin. Petr Kodytek lähettää viivan tuntumasta laukauksen, johon Leo Komarov ehtii väliin ja kiekko livahtaa Pelicansin verkkoon. Peli on 1–1.

Kello 17.11: Tappara onnistuu toistamiseen! Joni Tuulolan viivakuti löytää tiensä verkon perukoille, kun ottelua on pelattu hieman yli viisi minuuttia. 2–0!

Kello 17.07: Ja Tappara puolestaan osuu Oulussa. Oiva Keskinen riistää kiekon Kärppien puolustusalueella ja tarjoilee pelivälineen Nick Halloranille, joka laukoo kiekon ohi Tomi Karhusen ajassa 1:43.

Tappara tekee 0-1 maalin 0:57

Kello 17.06: Myös Mikkelissä helähtää. KooKoon Matic Török kiepauttaa näyttävällä vanhanaikaisella Jukurit-vahti Markus Ruusun pihalle ja ujuttaa kiekon rysään. KooKoo johtaa 1–0!

Matic Török tekee hienon vanhanaikaisen – KooKoo siirtyy 1–0-johtoon 1:13

Kello 17.02: Pelicans saa Helsingissä huippualun otteluun, kun Lubos Horky iskee kiekon Iikka Kangasniemen syötöstä HIFK:n verkkoon ajassa 1:05.

Pelicans sai unelma-alun HIFK:ta vastaan: 1-0 reilun minuutin pelin jälkeen 0:53

Kello 16.59: Tänään SM-liigassa rikotaan kaksi komeaa rajapyykkiä. HPK:n Teemu Rautiainen pelaa jo 600. SM-liigaottelunsa ja Aleksi Elorinne saa täyteen 500 ottelua.

Kello 16.58: Kaikki alkaa olla valmista illan otteluihin! Hyvää kiekkoiltaa!

Kello 16.41: TPS:n tähtipuolustaja Max Lindroth on ollut viime otteluissa uskomattomassa vireessä. Lindroth on iskenyt kahdessa edellisessä ottelussan hattutempun. Jatkuuko happutemppuilottelu tänään? Sen aika näyttää.

Kello 16.30: Ilves on tällä hetkellä ainoa joukkue SM-liigassa, joka on voittanut kaikki ottelunsa tähän mennessä. Pystyykö Lukko aiheuttamaan tänään tahran Ilveksen sarakkeeseen vai venyykö tupsukorvien voittoputki jo kuuteen otteluun?

Kello 16.20: Sarjajumbo Pelicans sai illan otteluun hyviä uutisia, kun joukkueen tähtipelaaja Ryan Lasch palaa kokoonpanoon. Jenkkitaituri on ollut sivussa joukkueensa neljästä edellisestä ottelusta.

Kello 16.15: Oikein mukavaa lauantaita ja tervetuloa SM-liigaseurannan pariin! Tänään luvassa historian havinaa, sillä ensimmäistä kertaa SM-liigassa pelataan täysi kahdeksan ottelun kierros. Kaikki ottelut käynnistyvät kello 17.00.

Lue myös:

    Uusimmat