MTV Uutisten tieto: Välihuutojen taso eduskunnan puhemiesneuvoston käsittelyyn – tämä heitto ihmetytti

Eduskunnan puhemiesneuvosto aikoo käsitellä eduskunnan välihuutojen tasoa ensi viikon perjantaina.

Ahvenanmaan kansanedustaja Mats Löfström nosti välihuutojen käytön esille puhemiesneuvoston kokouksessa keskiviikkona.

Kaikkien pitäisi kohdella muita kunnioittavasti eduskunnan istuntosalissa, myös välihuudoissa. Loukkaavaa kieltä ei pitäisi käyttää, sanoi Löfström MTV Uutisille. 

Eduskunnan välihuutokulttuuri nousi jälleen viime viikolla esille, kun perussuomalaisten kansanedustaja Jenna Simula kommentoiAntti Lindtmanin (sd.) puheenvuoroa viime tiistaina. Eduskunta keskusteli silloin hallituksen ensi vuoden talousarvioesityksestä.

Keskustelussa oppositiopuolue SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman piti puolueensa ryhmäpuheenvuoron. Lindtman käytti puheessaan lyhyesti ruotsin kieltä, jonka jälkeen istuntosalista kuului välihuuto "saisiko arabiaksi saman".

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Jenna Simula vahvisti MTV Uutisille olevansa kyseinen välihuutelija.

Simula kommentoi sähköpostitse, että välihuuto puheen kääntämisestä arabiaksi oli huumorimielessä heitetty viittaus Ylen arabian- ja somalinkielisiin uutisiin, joita demarit ovat ahkerasti puolustaneet.

Käsitellään aamukokouksessa

Puhemiesneuvosto päätti tänään tiistaina, että välihuutojen käytöstä keskustellaan laajemmin puhemiesneuvoston ja eduskuntaryhmien puheenjohtajien yhteisessä aamukokouksessa perjantaina 11 lokakuuta. 

Välihuudot ovat oleellinen osa eduskunnan keskusteltukulttuuria ja hyvät välihuudot antavat hyvän lisämausteen keskusteluihin.  

Puhemiesneuvosto koostuu eduskunnan puhemiehestä, varapuhemiehistä ja eduskunnan valiokuntien puheenjohtajista.

Puhemiesneuvoston tehtävät keskittyvät eduskunnan täysistuntoasioihin.

Lue myös:

    Uusimmat