Muistatko Sugababesin? Tältä Suomeen saapuva yhtye näyttää nykyisin

Takavuosien superbändi Sugababes konsertoi Suomessa 19. heinäkuuta.

Jättisuosioon 90-luvun lopulla noussut Brittiläinen Sugababes-yhtye nauttii uutta suosiotaan lukuisten käänteiden jälkeen.

Poptrio perustettiin Lontoossa vuonna 1998 ja ensimmäinen singlejulkaisu Overload vuodelta 2000 nousi nopeasti listoille ympäri Eurooppaa.

Trion alkuperäisjäsenet Mutya Buena,39, Keisha Buchanan,39, sekä Siobhán Donaghy,40, olivat vasta teini-ikäisiä, kun ensimmäinen albumi One Touch julkaistiin vuonna 2000.

Ensimmäisen levyn jälkeen bändin kokoonpano vaihteli tiuhaan vuosien varrella, kun alkuperäiskolmikko jätti yhtyeen yksi kerrallaan. Bändin riveissä on sittemmin nähtys myös Heidi Range (2001–2011). Amelle Berrabah (2005–2011) ja Jade Ewen (2009–2011).

Bändin värikkäästä historiasta ja jäsenten keskinäisistä erimielisyyksistä on liikkunut lukuisia huhuja ja juoruja, mutta kolmikon mukaan suuri osa puheista on tuulesta temmattuja.

Kun yhtyeen suunnitelmat kahdeksannesta studioalbumista vuonna 2011 peruttiin, tarttui alkuperäistrio tilaisuuteen ja alkoi suunnitella paluuta vuoden 2000 kokoonpanolla.

Vuonna 2022 Sugababes palasi virallisesti yhteen bändin värikkään historian jälkeen. Suoraan huipulle palannut bändi on esiintynyt muun muassa Glastonbury-festivaaleilla, sekä loppuunmyydyllä Lontoon 02-areenalla. 

Jos postaus ei näy, voit katsoa sen tästä!

Vuonna 2022 julkaistu The Lost Tapes -albumi nosti trion jälleen listoille Britanniassa. Nykyisin yhtye julkaisee musiikkia itsenäisesti ja kolmikko on hankkinut Sugababes-nimen oikeudet itselleen.

Sugababes kertoo BBC:lle, että he ovat vihdoin löytäneet oikean suunnan ja saundin. Kolmikko vitsailee, että uutta musiikkia viilataan ja tulossa on kunnon ”Origi-Babes” -albumi sitten vuoden 2000.

Jos postaus ei näy, voit katsoa sen tästä!

Sugababes nähdään Suomessa 19. heinäkuuta ensimmäistä kertaa järjestettävillä Slot Festivaleilla Turun Linnanpuistossa. Festivaaleilla esiintyy myös muun muassa The Gardigans, Paloma Faith, sekä lukuisia kotimaisia tähtiartisteja.

Lue myös:

    Uusimmat