Rage Against the Machine -yhtye lopettaa jälleen

Yhdysvaltalainen vaihtoehtometallia soittava Race Against the Machine -yhtye ei aio enää esiintyä. 

Vaihtoehtometalliyhtye Rage Against the Machinen rumpali Brad Wilk kertoi 3. tammikuuta Instagramissa, että bändi on lopettanut kiertämisen ja live-esiintymiset. 

Yhtye perui aiemmin pandemian vuoksi viivästyneen Euroopan ja Pohjois-Amerikan kiertueen jäljellä olevat esiintymiset, jotka oli suunniteltu vuosille 2022 ja 2023. Yhtyeen laulaja Zack de la Rocha kertoi syyksi, että hänen vasen akillesjänteensä oli revennyt. Jäljellä olevia kiertueen keikkoja ei järjestetä uudelleen. 

– Vaikka on ollut jonkin verran viestintää siitä, että tämä saattaa tapahtua tulevaisuudessa, haluan kertoa teille, että RATM (Tim, Zack, Tom ja minä) ei lähde enää kiertueelle tai soita livenä. Olen pahoillani niiden puolesta, jotka ovat odottaneet tätä. Toivoin todella, että näin kävisi, Wilk kirjoitti.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Wilk ja hänen bänditoverinsa laulajade la Rocha, basisti Tim Commerford ja kitaristi Tom Morello perustivat yhtyeen vuonna 1991. Ensimmäinen julkinen esiintyminen oli yhtyeen verkkosivujen mukaan "jonkun olohuoneessa" Orange Countyssa, Kaliforniassa.

Yhtye nousi kuuluisuuteen koko 1990-luvun ajan tyylillään, jossa yhdistyivät metalli, punkrock, funk ja hiphop. Yhtye oli kaupallinen menestys ja sai kriitikoiden suosiota, muun muassa kaksi Grammy-palkintoa ja seitsemän ehdokkuutta. Sen kappaleita kuultiin vuoden 1999 elokuvassa The Matrix ja vuoden 2003 jatko-osassa The Matrix Reloaded.

Vuonna 1996, kun bändi mainosti toista albumiaan Evil Empire, se yritti ripustaa ylösalaisin käännettyjä Amerikan lippuja vahvistimiinsa kahden kappaleen setin aikana Saturday Night Live -ohjelmassa. Esitys keskeytettiin tuolloin. Woodstock '99 -festivaaleilla Commerford poltti lipun Killing in the Name -kappaleen esityksen aikana.

Yhtye on hajonnut aiemminkin, muun muassa vuonna 2000, menestyksensä huipulla.

Yhtyeen jäsenet esiintyivät jälleen yhdessä vasta vuonna 2007, jolloin he olivat Coachella-musiikkifestivaalin päätöspäivän pääesiintyjiä. Myöhemmin he kiersivät Yhdysvalloissa, Euroopassa ja Etelä-Amerikassa.

Bändi piti toisen tauon vuonna 2011. Wilk sanoi myöhemmin Pulse Radion haastattelussa, että bändin esiintyminen L.A. Rising -festivaaleilla tuona vuonna olisi heidän viimeinen keikkansa. 

Heinäkuussa 2022 yhtye soitti ensimmäisen konserttinsa 11 vuoteen Wisconsinissa. Se oli alku Public Service Announcement -kiertueelle, joka oli alun perin suunniteltu vuodelle 2020, mutta se viivästyi pandemian vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat