Sää teki tepposet: Musiikkitapahtuma keskeytyi, raideliikenne katkesi, useita salamapaloja ja tulva sairaalassa

Salamaniskut ovat aiheuttaneet tulipaloja ympäri maata. Osassa maata sähköt ovat olleet poikki ja rankkasateet aiheuttaneet tulvia.

Lauantaina ukkonen ja rankkasateet ovat aiheuttaneet tuhoja eri puolilla Suomea. Seinäjoella YleXPop-musiikkitapahtuma Lakeudenpuistossa jouduttiin keskeyttämään ukkospuuskien ja rankkasateen vuoksi tänään iltakuuden aikaan. Keskeytyksen jälkeen alue tyhjennettiin, Yle kertoo.

Tapahtuman oli tarkoitus jatkua kello yhteentoista asti illalla, mutta alueen tarkastamisen jälkeen todettiin, että tapahtumaa ei voida jatkaa turvallisuussyistä.

– Valitettavasti tapahtuman peruutus tehtiin yleisön, artistien ja henkilöstön turvallisuuden takaamiseksi. Teimme päätöksen yhdessä tapahtuman turvallisuuspäällikön kanssa, kertoo YleXPop-tapahtuman vastaava tuottaja Ville Mättö tiedotteessa.

Yle teki tapahtumasta suoraa lähetystä Yle Areenaan ja YleX-radiokanavalle.

Sähköratavaurio katkaisi junaliikenteen

Junaliikenne on keskeytetty Inkoon ja Salon välillä ukkosen aiheuttaman sähköratavaurion vuoksi.

Fintrafficin rataliikennekeskus tiedotti sähköratavauriosta Karjaalla iltakuuden jälkeen. Vaurio vaikuttaa liikenteeseen Helsingin, Hangon ja Turun suuntaan. Vaurion laajuutta selvitetään.

Rataliikennekeskuksesta kerrotaan, että Helsingin ja Kupittaan väliset henkilöjunat korvataan toistaiseksi linja-autoilla Inkoon ja Salon välillä.

Tarkempaa korjausarviota rataliikennekeskus ei vielä puoli kahdeksan jälkeen illalla pystynyt antamaan.

Sähkökatkoja ja tulipaloja

Ukkonen aiheutti sähkökatkoja Pohjois-Karjalassa lauantaina. Ukkoset alkoivat iltapäivällä kahden aikaan, ja kovimmillaan salamointi oli neljän aikaan Joensuun ja Kiteen välisellä alueella, kertoo PKS Sähkönsiirto tiedotteessaan. Pahimmillaan ilman sähköä oli noin 1 800 taloutta Hammaslahden, Kiihtelysvaaran, Uskalin ja Saarion alueilla.

Ympäri Suomea on ollut useita salaman aiheuttamia tulipaloja, ilmenee Pelastustoimen mediapalvelusta. Salaman aiheuttamia tulipaloja on syttynyt lauantain aikana useita esimerkiksi Varsinais-Suomen, Pirkanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan alueella.

Seinäjoella rankkasateet aiheuttivat hulevesien ja viemärivesien tulvan. Niiden seurauksen Seinäjoen Keskussairaalaan tulvi vettä satojen neliömetrien alueelle.

Rankkasateista tulvi vettä Seinäjoen keskussairaalaan satojen neliömetrien alueelle

Etelä-Pohjanmaalla Seinäjoen keskussairaalan maanalaisiin tiloihin päätyi laajalle alueelle vettä rankkasateiden takia, kertoo päivystävä palomestari STT:lle. Sademäärä oli niin voimakas, etteivät hulevesiviemärit pystyneet käsittelemään sitä.

Palomestari kertoo, että tämän hetken tietojen mukaan vesi ei ole aiheuttanut haittaa potilaiden hoitoon eikä kriittisten järjestelmien toiminta ole estynyt.

Palomestari arvioi, että vettä tulvi keskussairaalassa satojen neliömetrien alueelle.

Lue myös:

    Uusimmat