Rajuilma kylvänyt vahinkoa: Taysissa katkesivat sähköt – Jyväskylässä kadut tulvivat

Pelastuslaitoksilla oli perjantai-iltana useita kovien sateiden ja ukonilman aiheuttamia tehtäviä Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa.

Tampereen yliopistollisella sairaalalla (Tays) todettiin illalla sähkökatkoja, Pirkanmaan hyvinvointialue kertoo tiedotteessa. Sähkökatkot eivät hyvinvointialueen mukaan vaarantaneet potilaiden turvallisuutta.

Sairaalan B-osan B-puolella sähköjärjestelmissä todettujen häiriöiden arvioidaan todennäköisesti johtuneen salaman sähköverkossa aiheuttamasta vikatilanteesta.

Häiriöitä todettiin eilen yhteensä vajaan kahden tunnin ajan. Puolenyön aikoihin julkaistussa tiedotteessa sähköjärjestelmien kerrottiin toimivan jälleen normaalisti.

Hyvinvointialue kehui henkilöstön toiminnan olleen esimerkillistä ja kertoi, että tilanteen johtamiseksi perustettiin johtoryhmä.

Salama sytytti mökin tuleen

Pirkanmaalla pelastuslaitos niin ikään sai ilmoituksia ukonilman ja sateiden aiheuttamista häiriöistä.

Tampereella perjantai-illan kovat sateet muun muassa täyttivät Tesoman valtatiellä alikulun, jossa vettä oli pelastuslaitoksen mukaan polveen asti. Hervannassa puolestaan sadevesiputki oli pettänyt liitoksistaan rakennuksessa ja paikan päällä käytiin imuroimassa vesiä lattialta pois.

Valkeakoskella pelastuslaitos puolestaan sai ilmoituksen rakennuspalosta saaressa.

– Siellä oli salaman sytyttämä rakennuspalo, se pääsi leviämään viereiseen saunarakennukseen ennen pelastuslaitoksen pääsyä paikalle, palomestari Sakari Bragge kertoo.

Mökki ja saunarakennus tuhoutuivat palossa. Mökillä ei kuitenkaan ollut ketään ja henkilövahingoilta vältyttiin.

Hälytys rakennuspalosta Makkaranselän Selkäsaarilla tuli iltakymmenen aikoihin. Palosta tuli Braggen mukaan useita ilmoituksia, kun tapaus oli huomattu niin rannoilta kuin veneistäkin.

Braggen mukaan palopaikan yllä oli ollut erittäin raju ukonilma ja alueella oli perjantaina muitakin salaman aiheuttamia tehtäviä.

Vettä siellä sun täällä

Keski-Suomessa pelastuslaitoksella niin ikään riitti vahingontorjuntatehtäviä kovien sateiden vuoksi. Palomestari Leevi Hetekorven mukaan käytännössä kaikki Keski-Suomen pelastuslaitoksen alueella olleet vahingontorjuntatehtävät johtuivat ylipyyhkäisseestä myrskykuurosta.

– Jyväskylässä tuli erittäin runsaasti vettä, kaikki kadut tulvivat ja vesi valui eri rakennusten kellareihin, niin niitä on siellä pyritty poistamaan, Hetekorpi kertoo.

Perjantain sateiden myötä vahingontorjuntatehtäviä oli muun muassa Jyväskylän keskusta-alueella, minkä lisäksi Keljon alueella oli vettä tullut ainakin Prisman ja Citymarketin tiloihin.

– On kyllä monessa paikassa vettä ollut ja varmasti omaisuusvahinkoja on tullut, Hetekorpi sanoi, mutta tähdensi, ettei mahdollisista vahingoista ole tarkempaa tietoa.

– Vettä on ollut vähän siellä sun täällä.

Alkuyöstä tilanne oli kuitenkin Hetekorven mukaan jo rauhoittunut, eikä uusia tehtäviä ollut tullut enää hetkeen.

Lue myös:

    Uusimmat