Voimakas sade ja ukkoskuurot aiheuttaneet hälytyksiä Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa

Voimakas sade ja ukkoskuurot ovat aiheuttaneet lukuisia pelastustehtäviä Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa.

Iltaseitsemän ja -yhdeksän välillä Pirkanmaan pelastuslaitoksilla oli jo yli 30 tehtävää.

Hälytyksiä tuli muun muassa tielle kaatuneista puista. Ylöjärvellä salama oli sytyttänyt varastorakennuksen ja muutaman maastopalon.

Valkeakoskella Makkaraselän selkäsaaressa syttyi rakennuspalo salamaniskusta ennen kello kymmentä illalla. Palo oli ehtinyt levitä ensin syttyneen mökin lisäksi viereiseen saunarakennukseen.

– Ihmisiä ei ole loukkaantunut tai vaarassa. Kohde on saaressa ja pelastustoimintaan osallistuu useita veneitä, Pirkanmaan pelastuslaitos kertoi tiedotteessaan.

Pelastuslaitoksilla oli useita vahingontorjuntatehtäviä myös Keski-Suomen alueella.

– Katuja tulvii taajama-alueella muun muassa Jyväskylässä. Pelastuslaitoksen yksiköt suorittavat vahingontorjuntaa useissa eri kohteissa. Henkilövahinkoja ei ole aiheutunut, Keski-Suomen pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskuksesta kerrottiin.

– Seuraava ukkosrintama on jo tulossa lounaasta, Pirkanmaan pelastuslaitos varoitti aiemmin illalla omassa tiedotteessaan.

Kaija Koon keikka peruuntui

Waltikan Venetsialaiset -tapahtuman loppuilta peruttiin ukkosen takia Valkeakoskella. Sitä mukaa ainakin Kaija Koon keikka peruuntui

– Festivaaliorganisaation on määrä järjestää ihmisille iloa ja huvia mutta tehdä se myös vastuullisesti ja turvallisesti. Viranomaisia konsultoituamme ja käymiemme keskustelujen jälkeen ainoa vastuullinen vaihtoehto oli keskeyttää tapahtuma perjantain osalta, tapahtumaa järjestävän Tuhti Events Oy:n toimitusjohtaja Kari Penttinen kertoi Facebook-päivityksessään. 

– Sää ei ollut enää turvallinen ja tämä johti tähän lopputulokseen

Myräköitä tarjolla koko viikonlopun

Ukkoskuurot voivat aiheuttaa vahinkoja koko viikonlopun aikana, varoitetaan Ilmatieteen laitokselta.

Huomenna lauantaina epävakaisen sään rintama liikkuu kohti itää, ja ukkosia esiintyykin erityisesti maan koillisosissa.

Matalapaine myös viilentää ilmaa.

Ilmatieteen laitoksen verkkosivuilta selviää, että suureen osaan maata on annettu lauantaiksi sadevaroituksia, minkä lisäksi Pohjois-Karjalaan on annettu sekä sadevaroitus että varoitus rajusta ukonilmasta.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Helena Laakso sanoi STT:lle, että taajamatulvien riski on selvästi kohonnut.

– Paikoin vettä voi sataa jopa 20 millimetriä tunnissa, Laakso kertoi tänään perjantaina.

Juttua päivitetty Keski-Suomen pelastuslaitoksen tiedotteella 30.8.2024 kello 21.51 ja 23.12.

Lue myös:

    Uusimmat