Mutsis on -bloggaaja Emilia Huttunen päätyi toukokuussa äkisti selkärankaleikkaukseen – joutui olosuhteiden pakosta 800 euron magneettikuvaukseen yksityiselle

Mutsis on -bloggaaja Emilia Huttusen elämä on muuttunut radikaalisti Someäidit-sarjan kuvausten jälkeen 1:33
Katso videolta, miten Emilia Huttusen elämä on muuttunut Someäidit-sarjan kuvaamisen jälkeen.

Bloggaaja Emilia Huttunen näyttää lapsiarkeaan uudessa Someäidit-sarjassa. Kuvausten jälkeen hänen elämänsä on muuttunut radikaalisti muun muassa sen myötä, kun hän joutui keväällä yhtäkkiä selkarankaleikkaukseen. 

Mutsis on -bloggaajana tunnettu Emilia Huttunen päästää katsojat mukaan arkeensa 14. elokuuta alkavassa Someäidit-sarjassa, joka nähdään MTV Katsomossa. Ohjelmassa neljän lapsen äiti kertoo muun muassa vaikeasta avioerostaan. 

Mukana ovat myös Kaksi äitiä -Youtube-kanavastaan tutut Susanna ”Suski” Silvander-Rosti ja Ella Rosti, mediapersoona Miisa Nuorgam ja podcastaaja Vivian Nick

Huttunen kuvasi sarjaa neljä kuukautta kesällä ja syksyllä 2023, joten sen jälkeen elämä on muuttunut paljon. Tällä hetkellä hän on sairauslomalla ja taistelee terveysasioiden kanssa.  

Bloggaaja joutui nimipäivänään 19. toukokuuta täysin yllättäen selkärankaleikkaukseen, kun hänen ”hermonsa lipsahti pullistuman väliin”. 

– Kolmen päivän aikana jalka meni koko ajan enemmän tunnottomaksi ja toimintakyvyttömäksi. Minua ei otettu TYKS:issä tosissaan, vaan siellä ilmeisesti kuviteltiin, että esitän. Luulen, että tämä johtuu siitä, että minulla on historiaa mielenterveysasioiden kanssa ja he ajattelivat, ettei minulla voi olla oikeita ongelmia. He eivät suostuneet siinäkään vaiheessa edes kuvaamaan minua, kun virtsarakkoni ei enää toiminut. Jouduin menemään yksityiselle 800 euron magneettikuvaukseen, Huttunen kertoi MTV Uutisille Someäidit-mediatilaisuudessa elokuussa. 

Sieltä hän sai lähetteen kiireelliseen päivystysleikkaukseen ja kehotuksen tehdä valitus potilasasiamiehelle. 

– Edes lähetteen kanssa julkinen puoli ei suostunut leikkaamaan, vaan jouduin edelleen taistelemaan. Seuraavana päivänä pääsin vihdoin leikkaukseen. Siinä kohtaa minulla oli jo katetri, enkä pystynyt kävelemään. Tilanteeni oli ehtinyt edetä jo niin paljon, ettei jalkani toiminta palannutkaan entiselleen, Huttunen kertoi. 

Kuntoutuksen ja kiropraktikolla käyntien ansiosta Huttunen pystyy nyt kävelemään. 

– Mutta ainoastaan hitaasti, koska nilkkani lihakset eivät toimi ollenkaan, eikä toisessa jalassa ole mitään hallintaa reittä lukuun ottamatta. On hurjaa olla 32-vuotias ja miettiä, pystyykö enää ikinä kävelemään normaalisti sen takia, että minut mahdollisesti leimattiin mielenterveystaustani takia, Huttunen pohti.

Toipuminen on edennyt kuitenkin hyvin verraten siihen, mikä tilanne oli ennen ja leikkauksen jälkeen. 

– Olen onnellinen siitä, että tilanne on edes näin hyvä. Toivon, että jalka vielä palautuu. Kyllä tässä on vielä toivoa. Mutta, jos ei, niin tilanne voisi olla huonompikin, Huttunen summasi.

Tällaiset asiat ovat Huttuselle suurin syy lähteä mukaan Someäidit-ohjelmaan. 

– Koska ihmiset eivät välitä. Olen tehnyt valituksen, enkä ole saanut vielä mitään vastausta. Ohjelma on hyvä keino saada vähän ääntä kuuluviin, Huttunen sanoi. 

Syyskuun lopussa Huttunen suuntaa lastensa kanssa Kreikkaan, kun siellä ei ole enää liian kuuma.

– Menemme all inclusive -hotelliin, ja suunnitelmani on maata aurinkotuolilla, katsoa lasten hyppimistä uima-altaaseen ja kiitellä tarjoilijaa, kun hän tuo minulle juotavaa. En halua tehdä mitään. Olen sellainen lomailija, että haluan vain olla ja nauttia, Huttunen kertoi. 

Katso yllä olevalta videolta, miten Emilia Huttusen elämä on muuttunut Someäidit-sarjan kuvaamisen jälkeen.

Alta voit katsoa esimakua Someäidit-ohjelmasta!

Esittelyssä: Someäidit 1:51

Someäidit ke 14.8. alkaen maksutta MTV Katsomossa ja MTV Katsomo+ -tilauksella. MTV Katsomo+ -tilauksella seuraavan viikon jaksot ennakkoon.

Someäidit vodcast ke 14.8. alkaen kaikki jaksot maksutta MTV Katsomossa ja MTV Katsomo+ -tilauksella.

Lue myös:

    Uusimmat