Myllyn kotimysli

kotimysli
kotimysliMyllyn Paras
Julkaistu 15.09.2005 09:02(Päivitetty 19.01.2012 14:52)

Viljan päivää vietettiin maanantaina. Se muistuttaa samalla viljapohjaisten ruokien tärkeydestä eli täysjyväleipä, puurot ja mm. itse tehdyt myslit ovat fiksuja valintoja. Myslejä on helppo tehdä itse erilaisista hiutaleista uunissa paahtamalla. Tällöin saa mysliin juuri sitä mistä pitää. Tässä esimerkki.

Myllyn kotimysli

  • n. 1 litra
  • 5 dl Neljän Viljan Hiutaleita
  • 1 dl Kauraleseitä (tai Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta)
  • 1 dl pähkinä- tai mantelirouhetta
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl aprikoosisuikaleita tai rusinoita tai kuivattuja puolukoita

Sekoita ainekset leivinpaperille uunipellille ilman hedelmäpaloja. Paahda n. 125 asteisen uunin keskitasolla n. tunti. Lisää hedelmät tai marjat. Säilytä jäähtyneinä tiiviissä rasiassa kuivassa. Vaihtelua mysliin saat käyttämällä erilaisia kuivattuja hedelmiä pieninä paloina myslissä.

Resepti: Arja Savela

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle