Mysteerikuolemat sulkivat Hongkongin eläintarhan osittain – jo yhdeksän apinaa kuollut

Hongkongilaisesta eläintarhasta on löydetty kahden päivän aikana yhdeksän apinaa kuolleena. Tämä on johtanut eläintarhan osittaiseen sulkemiseen.

Hongkongissa sijaitsevan eläintarhan nisäkäsosasto suljettiin maanantaina sen jälkeen, kun kahdeksan apinaa oli löydetty kuolleena edellisenä päivänä. Asiasta uutisoi muun muassa South China Morning Post.

Kuolleisiin eläimiin kuului yksi oranssiotsamarakatti, yksi orava-apina, kolme puuvillatamariinia ja kolme valkonaama-apinaa. Yhdeksäs apina, oranssiotsamarakatti, kuoli maanantaiaamuna.

Oranssiotsamarakatti on yksi maailman uhanalaisimmista kädellislajeista. Smithsonianin kansallisen eläintarhan ja suojelubiologian instituutin mukaan niitä on luonnossa jäljellä alle 6 000 yksilöä.

Muiden eläinten terveydentilaa seurataan

Hongkongin valtion virasto ilmoitti Newsweekin mukaan, että eläimille tehdään ruumiinavauksia ja laboratoriokokeita, joiden avulla pyritään selvittämään niiden kuolinsyy.

Eläintarhan nisäkäsosasto suljettiin toistaiseksi desinfiointia ja puhdistusta varten. Myös muiden eläinten terveydentilaa tarkastetaan ja seurataan tarkasti, ministeriö sanoi lausunnossaan.

Muut eläintarhan ja puutarhan osat pysyvät avoinna yleisölle. Hongkongin eläintarha- ja kasvitieteellinen puutarha antoi samankaltaisen lausunnon kuin ministeriö ja vahvisti eläinten kuolemat sekä meneillään olevat tutkimukset.

Epätavallisia kuolemia

Eläimiä edustava kansalaisjärjestö kuvaili useita kuolemantapauksia epätavallisiksi.

Puisto on yksi maailman vanhimmista eläintieteellisistä ja kasvitieteellisistä laitoksista. Se avattiin yleisölle vuonna 1871. Puistossa on sen verkkosivujen mukaan yhteensä noin 158 lintua, 93 nisäkästä ja 21 matelijaa noin 40 aitauksessa, kertoo Newsweek.

Apinoiden ja kädellisten lisäksi eläintarhassa on esillä muun muassa merimetsoja ja saukkoja.

Paikallisten tv-uutislähetysten kuvissa eläintarhan nisäkäsosasto oli eristetty teipillä ja ilmoituksessa luki, että se avataan uudelleen desinfiointi- ja puhdistustöiden jälkeen.

 

Lue myös:

    Uusimmat