Jättiläispanda synnytti pandakaksoset – tärkeä hetki tallentui videolle

Suomessa haaveet pandapennuista jäivät haaveeksi, mutta Hongkongissa juhlittiin tuplaonnea, kun jättiläispanda synnytti kaksoset.

Hongkongilaisessa eläinpuistossa päästiin todistamaan harvinaista tapahtumaa kun liki 19-vuotias pandaemo Ying Ying synnytti kuukausi sitten peräti pandakaksoset.

Harvinaiseksi tapahtuman tekee se, että Ying Yingista tuli todennäköisesti vanhin ensimmäistä kertaa synnyttänyt jättiläispanda. Pandaemo synnytti kaksosensa päivää ennen 19-vuotissyntymäpäiväänsä. Ihmisen iässä tämä tarkoittaisi 57 vuoden ikää.

Vastasyntynyt pandanpentu painaa syntyessään vain noin 140 grammaa ja on lähes karvaton ja sokea. Pandat saavat silmänsä auki parikuukautisina ja yrityksistään huolimatta ne pääsevät liikkeelle kunnolla vasta kolmikuukautisina. 

Syyskuussa pandapennut täyttivät jo kuukauden ja kasvu 100 kiloiseksi isopandaksi oli jo hyvässä vauhdissa.

Jutun alusta voit katsoa videon pandakaksosista.

Suomessa haaveet pandapennuista jäivät haaveeksi

Ähtärin eläinpuisto kertoi kuluvalla viikolla tiedotteessaan, että vuodesta 2018 asti eläinpuistossa asustelleet jättiläispandat Jin Bao Bao (Lumi) ja Hua Bao (Pyry) palaavat kotimaahansa Kiinaan vielä tämän vuoden aikana.

Eläinpuiston mukaan Eläinpuisto pandojen palauttamiseen päätymisen olevan monen tekijän summa. Koronapandemian ja Venäjän hyökkäyssodan takia matkailijoiden määrä on vähentynyt, ja myös inflaatio on vaikuttanut puiston taloustilanteeseen. 

Lue lisää:

 

Lue myös:

    Uusimmat