Näin HIFK reagoi Joonas Raskin häiriköintitapaukseen – urheilupomolta painokas viesti

SM-liigaseura Helsingin IFK:n johto käsitteli keskiviikkona punapetojen hyökkääjän Joonas Raskin häiriökäyttäytymistapausta.

Tiistaina julkisuuteen levisi tietoa siitä, miten HIFK:n hyökkääjä Joonas Rask oli sortunut ylilyöntiin yöelämän puolella. Rask oli käyttäytynyt kammoksuttavalla tavalla helsinkiläisessä yökerhossa, missä juuri naimisiin mennyt pariskunta vietti hääjuhliaan.

Rask oli muun muassa nöyryyttänyt tuoretta morsianta erittäin rivolla ja törkyisellä eleellä. Rask oli lopulta poistettu paikalta järjestyksenvalvojien toimesta.

Kyseinen hääpari toi asian esille viestissä, mikä levisi sosiaaliseen mediaan.

Rask pahoitteli jo tiistaina tapahtunutta MTV Urheilulle.

HIFK:n toimitusjohtaja Alexander Sneen, seuran urheilutoimenjohtaja Janne Pesonen ja Rask kävivät tilanteen läpi keskiviikkona.

– Keskustelimme aiheesta ja Joonas oli jo itse pahoitellut tapahtunutta asianomaisille. Eikä hän selitellyt millään tavalla. Kävimme totta kai asian perin pohjin läpi. On selvää, että tällainen toiminta ei ole millään tavalla hyväksyttävää, keskustelussa mukana ollut urheilupomo Pesonen kertoo asiasta MTV Urheilulle.

Rask vetosi omassa kertomuksessaan siihen, ettei hän muista kunnolla tapahtunutta. Pesosen mukaan HIFK tarjosi Raskille apua, mitä 34-vuotias hyökkääjä oli hyvin halukas ottamaan vastaan.

– Tulemme tarjoamaan apua niin hyvin kuin vain pystymme, Pesonen vakuuttaa.

HIFK antoi Raskille varoituksen. HIFK:n urheilupomo Pesonen näkee asiassa myös tärkeän, yhteiskunnallisen kulman.

– Toivoisin, että pystyisimme puuttumaan ja tekemään jo ennaltaehkäisevää työtä niin, ettei tällaisia tapauksia nähtäisi. On selvää, ettei tämä ole pelkästään jääkiekkoilussa esiintyvä ongelma. Koen kuitenkin, että pystymme näyttämään jääkiekon saralla suuntaa sillä, että minkälainen se meidän oma ympäristömme on. Meidän pitää löytää keinoja siihen, että pystyisimme tukemaan ja auttamaan niitä, jotka tarvitsevat apua. Jääkiekkoammattilaisuus on kovaa hommaa, missä on paljon paineita. Sillä ei voi kuitenkaan selitellä minkäänlaista häiriökäyttäytymistä, Pesonen painottaa, jatkaen:

– Kyse ei ole pelkästään siitä, että mitä tällainen toiminta aiheuttaa seuralle tai joukkueelle, vaan siitä, että meidän pitää pystyä auttamaan itse ihmistä. Se on tässä se vielä isompi tavoite, Pesonen miettii.

Pesonen kiittelee aiheesta eli Raskin käytöksestä ilmoittanutta hääparia, jolla oli taustalla hyvä tarkoitus.

– He ajattelivat itsekin, että he haluavat auttaa ”Rassea”. He tunnistivat sen, että tällainen käyttäytyminen on osoitus ongelmasta. Emme yritä millään tavalla selitellä mitään, vaan on selvää, ettei tuollainen käytös ole hyväksyttävää. He halusivat ottaa yhteyttä niin, että pystyisimme auttamaan Rassea, Pesonen toteaa.

HIFK ei lähtenyt purkamaan Raskin sopimusta, joka jatkuu kevääseen 2025 saakka.

Lue myös:

    Uusimmat