Osaatko sinä leikata fileestä pihvejä oikealla tavalla?
Liha muodostuu lihassyistä ja sidekudoksesta niiden ympärillä. Fileessä syyt erottuvat pitkittäisinä viivoina fileen pinnassa. Lihassyyt eivät kuitenkaan kulje aivan suoraan fileen päästä päähän, vaan loivasti viistoon. Pihviä ei siis leikata pystysuoraan leikkuulautaan nähden, vaan 30–40 asteen kulmassa. Näin lihassyyt katkeavat pystysuoraan.
Kun pihvi on paistettu: Opi liekittämään kuin huippukokki
Naudan sisäfileestä pihvejä:
Naudan sisäfileen leikkaamisessa on tärkeää tarkistaa fileen lihassyiden kulkusuunta ja leikata pihvit poikkisyin.
1. Vaihe
Naudan sisäfileen lihassyyt eivät kulje suoraan fileen suuntaisesti vaan vinottain. Punaisessa lihassa lihassyiden kulkusuunta erottuu helpisti, ja leikkuukulma on on helppo tehdä syiden vastaisesti.
2. Vaihe
Kun pihvit leikataan lihassyiden kulkusuunnan vastaisesti, lihassyyn pituus jää pihvissä mahdollisimman lyhyeksi. Näin pihvistä tulee mureampi.
3. Vaihe
Naudan sisäfileepihvi ei nuijimista kaipaa, vaan ne ainoastaan painellaan kevyesti muotoonsa ennen paistamista.
Lisää lihanvalmistusvinkkejä löydät Hookoon Lihakoulusta
(MTV LIFESTYLE)