Ammattilaiskokitkin mokaavat: Näin broilerinfileet pitäisikin oikeasti paistaa

Broileri kana
Shutterstock

Miten broilerinfileistä saa paistettua mahdollisimman meheviä? Ei ainakaan pannulla. 

Broilerinfileestä tulee pannulla paistaessa helposti ylikypsää ja kuivaa. Mikä sitten on täydellisten mehevien broilerinfileiden salaisuus? Ammattilaiskokkien mukaan fileet kannattaisi kypsentää suosiolla uunissa.

Vain pintaväri pannulla

Ota pannulla fileeseen vain pintaväri ja paista broileri sitten miedossa lämmössä uunissa hauduttaen. Näin broileriin saa sen kaikkein parhaimman mehevyyden. Uunin lämpötilalla pystyy hallitsemaan lihan mehevyyttä. 

Uunin miedolla lämpötilalla tarkoitetaan todellakin erittäin mietoa lämpötilaa: fileet kannattaa laittaa hieman alle 100 asteeseen ja kypsentää pitkään.

Hanki paistomittari ja seuraa lihan sisälämpötilaa: kun broilerinfileet ovat 72-asteisia, ne ovat valmiita.

Voiko fileet valmistaa pannulla?

Jos broilerinfileen haluaa välttämättä valmistaa pannulla, se kannattaa upottaa kastikkeeseen tai keittää siinä kypsäksi loppuun. Näin fileeseen voi saada hieman mehukkuutta. 

Broilerinkoivissa ja koipireisissä on luonnostaan enemmän rasvaa, jolloin mehukkuusastekin on parempi.

Lähde: Fazer Food Services 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.