Näin Markku Kanerva reagoi Huuhkajien uusimpaan tappioon

Arttu Hoskosen kavennus jäi Suomelle laihaksi lohduksi. Huuhkajat on hävinnyt kaikki neljä peliään Kansojen liigassa.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen tappioputki jatkui Kansojen liigassa, kun Huuhkajat hävisi Olympiastadionilla Englannille 1–3.

Ottelun avausmaalin laukoi ensimmäisellä puoliajalla Jack Grealish. Toisella puoliajalla Trent Alexander-Arnold tälläsi vieraiden toisen osuman komealla vapaapotkulla. Declan Rice ohjasi Englannin kolmannen maalin, ja Arttu Hoskonen pukkasi 87. minuutilla kulmapotkutilanteessa Suomen kavennuksen.

Huuhkajien saldo neljästä Kansojen liigan kamppailusta on yhtä monta tappiota. Englanti on voittanut kolme otteluaan ja hävinnyt yhden.

– Puolustimme parissa Englannin maalissa huonosti. Ne tilanteet pitää lukea paremmin. Pellillisesti oli paljon ihan hyviä asioita. Ennen kaikkea korkea prässi toimi ajoittain hyvin, Suomen päävalmentaja Markku Kanerva sanoi Huuhkajien tuoreimman tappion jälkeen.

Grealish aloitti viimeistelyn

Huuhkajien pelaamisessa oli etenkin avauspuoliajalla paljon hyvää sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan, vaikka Englanti karkasikin johtoon. Tähtipelaajia vilisevällä Englannilla oli avausjaksolla ajoittain yllättäviä vaikeuksia pelinavaamisessaan ja -rakentelussaan.

Avauspuoliajan loppupuolella Huuhkajat prässäsi korkealta ja sai pelin painopistettä Englannin kenttäpuoliskolle.

Kamppailun avausmaalin teki 18. peliminuutilla Jack Grealish, joka laukoi pallon maaliin Angel Gomesin näppärän syötön jälkeen.

Nopeita vastaiskuja kytännyt Huuhkajat sai avauspuoliajalla muutaman tekopaikan, jotka tulivat Benjamin Källmanille, Topi Keskiselle ja Fredrik Jensenille.

Jensenillä loistopaikka

Toisella puoliajalla Englanti vei pelin aiempaa vaivattomamman näköisesti Suomen kenttäpuoliskolle. Huuhkajien prässipelaaminen lässähti hieman, ja vastaavasti Englanti paransi esitystään avausjaksoon verrattuna.

Ottelun 56. minuutilla Jensenillä oli loistopaikka tasoittaa, mutta hän ohjasi pallon Keskisen syötöstä maalin yli.

Alexander-Arnold tykitti 74. minuutilla 0–2-osuman komealla vaparilla, ja ottelun lopussa Rice ohjasi maalin edestä Englannin kolmannen osuman.

Huuhkajat sai aikaan pienen loppukirin, jonka päätteeksi Hoskonen kavensi.

– Olen ylpeä ennen kaikkea taistelutahdosta. Pelaajat osoittivat tässä vaikeassa tilanteessa kovaa henkistä kanttia. Tämä on tulosurheilua, ja kolme päästettyä maalia on liikaa, Kanerva myönsi.

Suomi on kohdannut Englannin tänä syksynä kahdesti. Syyskuussa Englanti juhli Lontoon Wembleyllä 2–0-voittoa Huuhkajista.

– Tämä oli positiivisempi esitys kuin vieraissa Wembleyllä. Saimme pidettyä palloa, luotua tilanteita, prässi toimi ajoittain ihan hyvin emmekä joutuneet puolustamaan niin matalalla niin pitkiä aikoja kuin vieraspelissä, Arttu Hoskonen sanoi.

Buuauksia ennen peliä

Turhautuminen tappioihin ja viime aikojen vaisuihin esityksiin näkyi ennen ottelun alkua, sillä osa Suomen fanien kansoittamasta Pohjoiskaarteesta buuasi, kun päävalmentaja Markku Kanervan ja Palloliiton puheenjohtajan Ari Lahden nimet kuulutettiin loppuunmyydyllä Olympiastadionilla Helsingissä.

Paine Kanervan hartioilla on tappiokierteessä kova.

– Olen keskittynyt tämän viikon aikana näihin kahteen peliin. Kyllähän se kuuluu tähän hommaan, paineita tulee ja menestystä vaaditaan, Kanerva sanoi.

Huuhkajien Kansojen liigan urakka jatkuu marraskuussa vierasottelulla Irlantia vastaan ja kotipelillä Kreikkaa vastaan.