Oikeus tuomitsi naisen seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Nainen kiisti syytteet oikeudessa.
Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi 25-vuotiaan naisen kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä viestipalvelu Momiossa lähetettyjen seksuaalisten viestien takia. Oikeuden mukaan nainen kirjoitti maaliskuussa 2021 kahdelle lapselle tavalla, joka oli omiaan vahingoittamaan näiden kehitystä. Viesteissä kyseltiin lapsilta muun muassa näiden sukuelimistä. 12-vuotiasta kehotettiin työntämään esineitä vaginaansa.
Momio on lapsille suunnattu sosiaalisen median palvelu, jonka sääntöjen mukaan yli 18-vuotiaat eivät saa käyttää sitä.
Syytteessä oli myös nuori mies, joka oli naisen luona viestien lähettämisen aikaan. Oikeus kuitenkin päätyi hylkäämään miehen syytteet, sillä se ei löytänyt näyttöä tämän osallistumisesta kirjoitteluun.
Syytetyn nimeen viittava salasana
Tuomion mukaan keskustelut oli käyty naisen tietokoneella ja viestipalveluun kirjautumiseen oli käytetty hänen nimeensä viittaavaa salasanaa, joka oli hänellä muutenkin käytössä. Oikeus piti epäuskottavana, ettei nainen olisi ollut tietoinen kirjoittelusta ja osallistunut siihen.
Oikeuden mukaan lapsille lähetetyt viestit olivat hyvin seksuaalissävytteisiä.
– Ne olivat sisältäneet seksuaalisten tekojen yksityiskohtaista kuvailua, ehdotuksen tapaamisesta seksuaalisen kanssakäymisen harjoittamiseksi ja lisäksi pyynnön kuvien lähettämisestä ja rintojen näyttämisestä, oikeus toteaa 12-vuotiaalle lähetyistä viesteistä.
Nuorempaa lasta oli oikeuden mukaan muun muassa pyydetty koskettelemaan sukuelintään.
Käräjäoikeus tuomitsi naisen seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Hänet määrättiin maksamaan uhreille yhteensä 1 800 euron kärsimyskorvaukset.
Oikeus piti naisen kiistoa epäuskottavana
Esitutkinnassa poliisi oli kysynyt naiselta 12-vuotiaalle lähetetyistä viesteistä.
– Ei ollut tarkoitus ketään oikeasti ahdistella. En muista tarkkaan koko viestittelyä enkä tiedä, mikä siinä on ollut ideana. Luulin, että olemme vaan jossain chatissa ja juttelemme jonkun kanssa ihan normaalisti. En tiennyt, että kyseessä on alaikäisten palvelu. Yksissätuumin aloimme kirjoittelemaan netissä, kyse oli hauskanpidosta, nainen vastasi.
Nainen sanoi poliisille, ettei katso syyllistyneensä asiassa rikokseen. Hän kuitenkin myönsi kuulustelussa olleensa mukana kirjoittelussa, vaikka konkreettisen kirjoittamisen oli hänen mukaansa tehnyt "toinen henkilö".
Oikeudessa nainen kiisti osallistuneensa keskusteluun ja tienneensä keskustelun sisällöstä. Oikeus katsoi, että kiistäminen ei ollut uskottavaa ottaen huomioon teon olosuhteet ja se, mitä nainen oli esitutkinnassa kertonut.
Tuomio on annettu marraskuussa, ja se on lainvoimainen.