Näitkö luonnossa erikoisen värisen kiven? Taustalla tämä ilmiö

Näitkö luonnossa erikoisen värisen kiven? Suomalaiset piilottavat maalattuja kiviä nyt urakalla – tästä ilmiössä on kyse 7:15
Näitkö luonnossa erikoisen värisen kiven? Suomalaiset piilottavat maalattuja kiviä nyt urakalla – tästä ilmiössä on kyse!

Näitkö kävelyllä erikoisen värisen kiven? Suomalaiset piilottavat nyt maalattuja kiviä luontoon.

Kivien koristeleminen kauniiksi on villinnyt suomalaiset. Viiden jälkeen -ohjelma tutustui kivi-ilmiöön, jossa värikkäiden kivien kuvia jaetaan esimerkiksi Finstones-yhteisössä.

Ideana on maalata kivi ja jättää se sitten ulos toisten löydettäväksi. Löytämänsä kiven voi pitää tai jättää seuraavan iloksi.

Maalaaminen on "huolellista hommaa"

Maalattavaksi kelpaavat kaikenlaiset luonnosta löytyneet murikat. Kivet pitää pestä ensin, koska muuten maali hilseilee irti. Ennen kauniita koristuksia kiveen maalataan pohjamaali.

– Tämä on sen takia niin huolellista hommaa, koska kiviä jätetään luontoon ja niistä irtoaa aika myöten mikromuoveja ympäristöön, Finstones-ryhmän ylläpitäjä Laura Lehtinen kuvaa.

– Haluamme ohjeistaa ryhmäläisiä siihen, että työ olisi tehty mahdollisimman hyvin, jotta muovia päätyisi luontoon mahdollisimman vähän.

"Levitämme iloa kivistä"

Kivien maalaaminen räjähti kesällä 2024. Vielä toukokuussa ryhmässä oli muutamia tuhansia henkilöitä. Sitten maalaamisesta tehtiin muutamia lehtijuttuja. Nyt jäseniä on yli 23 000. 

– Maailmassa on paljon kaikkea negatiivista. Levitämme iloa kivistä.

Miksi kiviä maalataan, mitä siitä saa? Mihin toimittaja-Leo piilotti kivensä? Katso koko haastattelu ja tarkka maalausohje jutun alussa olevalta videolta.

Katso myös: Linda kaatoi maalit vahingossa vessan lattialle – näin tyylikkäästi hän ratkaisi tilanteen

Linda kaatoi vahingossa maalit vessan lattialle – näin hän ratkaisi pulmallisen tilanteen! 0:15
Lopputulos oli Lindasta parempi kuin hän oli osannut odottaa!

Lue myös:

    Uusimmat