Nämä olivat vuoden 2016 maailman ladatuimmat sovellukset

Julkaistu 17.01.2017 21:51
Toimittajan kuva

Markus Lehtiniitty

markus.lehtiniitty@mobiili.fi

@mlehtiniitty

Vuosi 2016 oli Facebookille varsin mukava – ainakin mitä tulee myös sovelluslatauksiin, kertovat analytiikkayhtiö SensorTowerin julkistamat tilastot.

Maailmanlaajuisesti App Storen ja Google Playn kautta yhteenlaskettuna Facebookin omistamat sovellukset olivat viime vuoden neljä ladatuinta. Facebookin pääsovellusta seurasivat Messenger, WhatsApp sekä Instagram.

Tosin Facebookille hieman harmaita hiuksia aiheuttaa Snapchatin löytyminen heti perässä viitostilalta. Kamppailussa mobiilikäyttäjien huomiosta, ja sen kautta mainostuloista, Snapchat on onnistunut nousemaan kovaksi haastajaksi Facebookille. Tämän takia Facebook tekee nyt kaikkensa, ja on kopioinut Snapchatin toimintoja aggressiivisesti omiin sovelluksiinsa.

Some-sovellusten ohella ladatuimpien sovellusten TOP10:een ylsi kiinalaisselain UC Browser, Androidin hyötysovellus Clean Master, Googlen YouTube, kyytipalvelu Uber sekä imo-videopuhelu- ja keskustelusovellus.

SensorTower on luonut katsauksen myös eniten liikevaihtoa suoraan sovelluskauppojen kautta keränneisiin sovelluksiin. Tässä tilastossa eivät siis näy sovellusten muut, sovelluskauppojen ulkopuoliset tulot. Kärjessä on Spotify, jonka ohella listalle mahtuu sisältöpalveluista myös Netflix, HBO NOW sekä pääosin Yhdysvalloissa käytettävät Pandora ja Hulu.

Deittisovellus Tinderin maksulliset toiminnot näyttävät myös nousseen hitiksi vuoden 2016 aikana. Lisäksi huomionarvoista on LINE-keskustelusovellus, joka saa listalle myös toisen LINE Manga -sovelluksensa. LINE on suosittu Aasiassa.

Kokonaisuudessaan vuoden 2016 viimeinen neljännes sujui sovelluskaupoilta kasvun merkeissä. Applen App Storen kehittäjäliikevaihto kasvoi 60 prosentilla ja Google Playn 82 prosentilla. Kun vielä vuosi sitten App Store synnytti myyntiä lähes tuplasti Google Play -kauppaan nähden, oli se nyt reilut 63 prosenttia liikevaihdossa suurempi.

Alla näkyvä tilasto mittaa sovellusten kehittäjille maksettavaa osuutta. Sekä Apple että Google ottavat itselleen yleensä 30 prosentin siivun sovelluskauppojensa myynnistä, joskin sovellusten tilausmaksuista osuus voi nykyään olla pienempikin.

Tuoreimmat aiheesta

Facebook