Olet mitä syöt -jaksossa valmistettiin grillattua broilerinfileetä, lämmintä perunasalaattia sekä grillivihanneksia.
Olet mitä syöt -sarja palasi ruutuun tänä keväänä 6. tuotantokauden jaksoin. Kauden kolmannessa jaksossa Kimmo urakoi elintapojaan uusiksi Pippa Laukan johdolla.
Katso alta, millaisia reseptejä kauden kolmannessa jaksossa nähtiin:
Grillattu Broilerinfile
4 kpl Broilerin rintafile
Chili-yrttiöljy
Ota Broilerinfileet huoneenlämpöön 30-40min ennen grillaamista.
Kuivaa fileet talouspaperilla ja nuiji hellästi muovikelmun välissä tasapaksuiseksi
Chili-yrttiöljy
1dl öljyä
2 rkl shilihiutaleita
kuivattuja yrttejä
suolaa
mustapippuria
Valele rintafileet chili-yrttiöljyllä grillisutia käyttäen.
Grillaa molemmilta puolilta 8-10 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 68 astetta.
Nosta fileet grillistä ja anna niiden levätä 5 minuuttia ennen paloittelua.
Lisää hieman chili-yrttiöljyä päälle niin että fileen pinnassa on chilihiutaleita ja yrttejä.
Lämmin perunasalaatti
800g keitettyä varhaisperunaa (hyvä tapa käyttää edellisenä päivänä keitetyt ylijääneet perunat)
1 pkt fetajuustoa palana
1-2 kevätsipulia
1 nippu retiisejä
2 rkl oliiviöljyä
merisuolaa myllystä
mustapippuria myllystä
Leikkaa perunat suupaloiksi ja laita kulhoon.
Hienonna sipulit, säästä varret koristeeksi ja ripottele vaalea osa perunoiden joukkoon.
Lisää öliiviöljy, suola ja pippuri ja sekoita. Levitä grillivuokaan tai -koriin.
Paahda grillissä, välillä sekoittaen, 15-20 min tai kunnes perunat saavat kunnolla väriä.
Sekoita varovasti ettei peruna mene muusiksi.
Kaada perunat tarjoiluastiaan ja murusta feta päälle, lisää viipaloidut retiisit ja sipulinvarret, rouhi mustapippuria päälle.
Grillivihannekset:
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 vihreä paprika
1 kesäkurpitsa
150 g broccoliini
2 salottisipulia
oliiviöljyä
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
Leikkaa paprikat ja kesäkurpitsa suupaloiksi.
Kuori ja pilko salottisipuli lohkoiksi. Leikkaa broccoliinit isoiksi paloiksi.
Sekoita kaikki kasvikset ja lisää loraus öliiviöljyä, rouhi päälle suolaa ja pippuria, sekoita.
Levitä grillivuokaan tai -koriin.
Grillaa niin että kasvisten pinta saa väriä mutta säilyttävät purutuntuman.
Nauti hyvässä seurassa viileän kesäjuoman kanssa.