Katso Kari Aihisen ohje herkulliseen pastasalaattiin – tässä ovat Kaappaus keittiössä -jakson reseptit

Nappaa viidennen Kaappaus keittiössä -jakson reseptit talteen.

Kauden viidennessä Kaappaus keittiössä -sarjan jaksossa kohdattiin Nina ja Kim. He söivät pelkkää einestä ja nauttivat sokerisia herkkuja. Kape käynnisti pariskunnan keittiössä vallankumouksen, jonka seurauksena syntyi jopa kuningattarelle sopivaa ruokaa.

Katso resepti:

Marjainen smoothiebowl

1-2 annosta

  • 2 dl mansikkaa, vadelmaa ja mustikoita
  • 2 dl jugurttia
  • 1 banaani
  • 1 avokado
  • pähkinöitä
  • karambola eli tähtihedelmä

Lisää marjat, banaani, avokado ja jugurtti blenderiin ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Koristele smoothiebowl pähkinöillä, tuoreilla marjoilla ja esim. karambola viipaleilla.

Grillatut vihannekset

4 annosta

  • 1 avokado
  • ½ kesäkurpitsa
  • 2 avomaankurkkua
  • ¼ vesimelonia
  • 1 iso pihvitomaatti
  • 4 naattiporkkanaa
  • 4 tankoparsaa

Marinadi:

  • oliiviöljyä
  • sitruunamehua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa
  • mustapippuria
  • kourallinen tuoretta minttua

Kuori parsat. Halkaise avokado ja poista siitä kivi. Halkaise myös tomaatti.

Pilko avomaankurkku pitkittäin. Paloittele vesimeloni ja kesäkurpitsa isoiksi paloiksi.

Grillaa kaikki vihannekset ja valmista niille sillä aikaa marinadi.

Sekoita oliiviöljy ja sitruunamehu keskenään ja lisää sekaan hienonnettu valkosipulinkynsi, suolaa, pippuria ja silputtua tuoretta minttua. Maista!

Kun vihannekset ovat valmiita, pyörittele niitä marinadissa ja tarjoa!

Korvasienimuhennos

  • 500 g ryöpättyjä korvasieniä
  • 1 sipuli
  • voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl kermaa
  • suolaa
  • mustapippuria                        

Korvasienet ovat herkullisia ruokasieniä mutta käsittelemättöminä ne ovat myrkyllisiä.  On siis erityisen tärkeää, että esikäsittelet sienet oikein ennen ruuanvalmistusta!

Puhdista korvasienet ja poista niistä jalat. Kiehauta vesi ja ryöppää korvasieniä runsaassa vedessä vähintään 5 minuuttia (3 osaa vettä, 1 osa sieniä). Kaada vesi pois ja huuhtele sienet huolella.  Kiehauta vesi ja ryöppää sienet samalla tavoin uudelleen. Toista tämä vähintään 2 kertaa. Huolehti hyvästä tuuletuksesta keittämisen aikana!

Kuori ja hienonna sipuli ja paloittele sienet. Kuullota sipuli voissa ja lisää sienet.

Lisää pian jauhot ja sekoita huolella.

Lisää kerma pienissä erissä, kunnes muhennoksen koostumus on hyvä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Grillattu naudan sisäfile

  • n. 150 g härän sisäfilettä per syöjä
  • suolaa
  • mustapippuria

Mausta suolalla ja pippurilla ja aseta kuumaan grilliin.

Kun neste alkaa tihkua pinnalla, käännä. Kun sama juttu tapahtuu myös toisella puolella, nosta pihvi pois grillistä ja kääri folioon vetäytymään.

Tsatsiki

  • 2-3 dl turkkilaista tai kreikkalaista jugurttia
  • 1 kurkku
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 sitruunan mehu
  • suolaa
  • mustapippuria

Raasta kurkku ja laita raaste siivilään, jotta enimmät nesteet valuvat pois.

Murskaa kuorittu valkosipulinkynsi.

Sekoita kaikki aineet keskenään.

Lohiceviche

  • 250 g lohta
  • 5 kirsikkatomaattia
  • ½ chili
  • ½ kurkku
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 limen mehu
  • suolaa
  • oliiviöljyä
  • tuoretta korianteria

Poista lohesta nahka ja tarkista, että se on ruodoton. Leikkaa lohesta mahdollisimman ohuita siivuja ja asettele ne tarjoiluastialle.

Ripottele päälle suolaa ja purista päälle limen mehut.

Leikkaa salottisipuli mahdollisimman ohuesti. Hienonna chili ja valkosipulinkynsi.

Kuutioi kurkku mahdollisimman pieneksi ja samoin kirsikkatomaatit.   

Lisää kaikki ainekset lohen päälle ja lorauta päälle oliiviöljyä.

Siirrä jääkaappiin kypsymään vähintään 20 minuutiksi.

Kun lohi on kypsynyt, nostele kaikki sekaisin ja viimeistele korianterisilpulla.

Paistettua siikaa

  • suomustettuja ja ruodottomia siikafileitä
  • voita
  • suolaa

Mausta siikafileet suolalla molemmin puolin.

Lisää iso nokare voita kuumalle pannulle ja kun voi lakkaa vaahtoamasta, paista ensin siikafileet nahkapuolelta noin 2 minuuttia, ja sitten lihapuolelta noin minuutin.

Kukkakaalimuhennos

  • 1 pieni kukkakaali
  • 1 purjo
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • voita
  • 3 dl kermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • parmesan-juustoa

Pilko kukkakaali pieneksi ja purjo ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja pilko myös sipuli.

Sulata nokare voita pannussa ja kuullota vihannekset kevyesti. Älä ruskista.

Lisää sekaan kerma, mausta suolalla ja pippurilla ja anna hautua kypsäksi. Halutessasi voit viimeistellä muhennoksen parmesan-juustoraasteella.

Savulohi-pastasalaatti

  • 200 g pastaa
  • 4 kananmunaa
  • 150 g lämminsavulohta
  • kourallinen rucolaa
  • kourallinen pinaattia
  • 1 pieni parsakaali
  • kourallinen kurpitsansiemeniä

Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä. Keitä samoin myös parsakaalin nuput. Keitä  kananmunat. Valmista sillä aikaa wasabikastike salaatille. Ohje löytyy alta.

Leikkaa keitetyt kananmunat neljään osaan ja revi lämminsavulohi paloiksi.

Sekoita kaikki ainekset keskenään kastikkeen kanssa.

Wasabikastike

  • 1 tl wasabia
  • 2 dl kermaviiliä
  • loraus soijaa
  • 1 limen mehu
  • 1 tl sokeria

Sekoita kaikki ainekset keskenään kastikkeeksi.

Avokadohummus

  • 1-2 avokadoa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 200 g säilöttyjä kypsiä kikherenitä
  • 2-3 rkl tahini-tahnaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • suolaa
  • mustapippuria 
  • tilkka vettä

Poista avokadoista kivi ja irrota kuoret. Kuori valkosipulinkynnet.

Valuta ja huuhtele kikherneet.

Lisää kaikki ainekset yleiskoneeseen, ja pyöritä kunnes seos on tasaista.

Maista. Mausta lisää tarpeen mukaan ja notkista hummusta tarvittaessa pienellä määrällä vettä.

Krutongit

  • vaaleaa leipää
  • öljyä
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta persiljaa

Leikkaa leivästä pieniä ohuita siivuja ja asettele ne leivinpaperille pellille.

Murskaa valkosipulinkynsiä veitsellä ja asettele leipäsiivujen päälle.

Ripottele päälle öljyä ja mausta suolalla, pippurilla ja tuoreella persiljalla.

Paahda 160 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes leivät ovat paahtuneita.

Krutongit sopivat hyvin salaatteihin tai keittojen päälle, tai niitä voi syödä sellaisenaan esim. avokadohummuksen kanssa. Ohje löytyy ylempää.

Couscous-papusalaatti

  • 1 dl kidenypapuja
  • 1 dl mustapapuja
  • 1 dl kikherneitä
  • 2 dl couscousia
  • 2 avokadoa
  • kourallinen kirsikkatomaatteja
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta lipstikkaa

Huuhtele ja valuta pavut ja keitä couscous pakkauksen ohjeiden mukaan.

Pilko tomaatit neljään osaan. Poista avokadoista kivet ja kuoret, kuutioi. Silppua myös lipstikka.

Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna maustua jääkaapissa.

Tarkista maku, sillä couscous vaatii aina paljon maustamista. Onko tarpeeksi happoa, suolaa jne.  Lisää tarvittaessa

Hunaja-dukkah-kanaa

  • 4 annosta
  • 4 broilerin natural rintafilettä
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 ½ dl kuorittuja manteleita
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 rkl korianterinsiemeniä
  • 1 rkl juustokuminaa
  • 1 rkl fenkolinsiemeniä
  • 2 rkl hunajaa

Valmista hunaja-dukkah-maustetahna. Laita öljy pannulle ja paahda siinä mantelit, siemenet ja mausteet kunnes ne saavat kauniin värin ja alkavat tuoksua. Jäähdytä hetki.

Kaada mausteseos yleiskoneeseen ja jauha tahnaksi. Lisää lopuksi hunaja ja pyöräytä vielä hetki.

Levitä maustetahnaa tasaisesti broilerinfileisiin. Ripottele myös suolaa tasaisesti.

Paista fileihin kaunis väri molemmin puolin ja viimeistele kypsennys uunissa 200 astetta noin 12-14 min. VINKKI: Hunaja-dukkah-kana sopii erinomaisesti couscous-papusalaatin kanssa.

Kaappaus keittiössä torstaisin mtv-palvelussa ja klo 20 MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat