Google julkisti Android 9 Pien elokuussa. Tilaisuudessa Google kertoi Androidin uudistuksista ja yksi näistä oli Adaptive Brightness eli vapaasti suomennettuna mukautuva kirkkaus. Se säätää näytön kirkkautta automaattisesti käyttäjän mieltymyksien mukaisiksi.
Puhelimet säätävät jo nyt näytön kirkkauden automaattisesti, mutta kirkkaustason puhelin päättää vain valoisuustunnistimen avulla. Joissain tilanteissa voi näyttö on liian himmeä tai liian kirkas, ja käyttäjä joutuu säätämään manuaalisesti kirkkauden sopivaksi. Tämän Adaptive Brightness pyrkii korjaamaan.
Google käyttää Adaptive Brightness -ominaisuudessa koneoppimista. Aluksi käyttäjät joutuvat vielä säätämään näytön kirkkautta tarvittaessa, mutta pian puhelimen pitäisi oppia käyttäjälle mieluisa kirkkaustaso eri valaistusolosuhteissa. Näin lyhyen käytön jälkeen periaatteessa käyttäjän ei ainakaan pitäisi tarvita koskea enää kirkkauden säätöön.
Kun Adaptive Brightness on käytössä, toimintovalikosta löytyvä liukusäädin on hieman erilainen. Kussakin tilanteessa säädin on keskellä antaen käyttäjälle laajan mahdollisuuden säätää näyttöä tarkasti himmeämmälle tai kirkkaammalle.
Googlen testiryhmässä viikon käytön jälkeen näytön kirkkauden manuaaliset säätökerrat vähenivät yli 10 prosentilla. Android 9 Pie -laitteilla Adaptive Brightness on oletuksena päällä, mutta sen voi kytkeä myös pois päältä.
Uuden näytön kirkkauden säädön lisäksi Google on julkaissut Android 9 Pie -laitteille Digitaalinen hyvinvointi -sovelluksen 1.0-version, jonka kautta voi seurata omaa puhelimen käyttöään, käytettyä aikaa eri sovelluksissa ja tarvittaessa pyrkiä vähentämään puhelimen käyttöä.