NHL:n miljoonamies paljasti: Härski suomalainen lempinimi – "Sille nauretaan aina"

NHL-hyökkääjä Juraj Slafkovsky kommentoi härskiä suomalaista lempinimeään – yksi asia Turussa ihastutti 1:27
Katso: Juraj Slafkovsky kommentoi härskiä lempinimeään – tämä asia Turussa ihastutti

NHL-seura Montreal Canadiensin slovakialaishyökkääjä Juraj Slafkovsky muistelee aikaansa Turun Palloseurassa lämmöllä. Tärkeiden pelikokemusten lisäksi 20-vuotiaalle tarttui mukaan härski suomalainen lempinimi, joka tuo vielä tänäkin päivänä leveän virneen kasvoille.

TPS:n juniorijoukkueista Canadiensin avainpelaajistoon ponnistanut Slafkovsky sai oppinsa miesten peleistä SM-liigassa. Hän säväytti tehdessään kaudella 2021–2022 tehot 5+5 ja pudotuspeleissä 2+5.

Slafkovsky sai Turussa myös huvittavan suomalaisen lempinimen Slaikka, jonka kuuleminen hymyilyttää slovakialaislahjakkuutta edelleen. Slaikalla viitataan muun muassa suomisanakirjan mukaan miehen sukuelimeen.

– Kun olin Turussa, minua alettiin kutsumaan tällä lempinimellä, Slafkovsky naurahtaa MTV Urheilun haastattelussa.

– Se taisi olla (TPS:n entinen puolustaja) Ruben Rafkin joka sen keksi. Se kuitenkin tuli jäädäkseen. Aina kun tapaan jonkun Suomesta kerron, että se on lempinimeni. Sille nauretaan aina.

Kuuntele ylälaidan videolta, mikä asia Turussa oli Montrealia paremmin, ja miten hyvin Slafkovsky puhuu suomea.

Viime kaudella Slafkovsky häikäisi NHL:ssä tehoin 20+30=50. Toista kauttaan taalaliigassa pelannut hyökkääjälahjakkuus oli joukkueensa kolmanneksi paras maalintekijä. Tämän lisäksi hänestä tuli Canadiensin seurahistorian ensimmäinen pelaaja, joka nakutti samalla kaudella yli 40 pistettä alle 20 vuoden ikäisenä.

Slafkovsky allekirjoitti aiemmin tänä kesänä kahdeksan vuoden jatkosopimuksen Canadiensin kanssa. Sopimus on arvoltaan hulppeat 60,8 miljoonaa dollaria, minkä myötä hän tienaa kaudessa noin 7,6 miljoonaa dollaria.

Slovakian maajoukkuetta Slafkovsky on edustanut jo sekä olympialaisissa että MM-kisoissa. Tämän kevään MM-kisoissa Slafkovsky taituroi kahdeksaan otteluun tehot 0+8.

Lue myös:

    Uusimmat