Väkevää puhetta Patrik Laineesta – Montrealin kultakimpale otti kiekkojumalat esiin

NHL:n ykkösvaraus innoissaan Patrik Laineesta – tiukka linjaus suomalaisen kyvyistä 1:22
NHL:n ykkösvaraus innoissaan Patrik Laineesta – tiukka linjaus suomalaisen kyvyistä

Montreal Canadiensin kultakimpale, hyökkääjä Juraj Slafkovsky on innoissaan saadessaan Patrik Laineesta uuden joukkuetoverin. Slovakialainen linjaa MTV Urheilun haastattelussa painokkaasti Laineen kyvyistä.

Patrik Laine, 26, kaupattiin maanantaina Columbus Blue Jacketsista Montreal Canadiensiin. 

Kiekkoilun emämaassa Laine saa joukkuekaverikseen muun muassa Juraj Slafkovskyn, 20, joka raapusti hiljattain nimensä kahdeksan vuoden sopimukseen.

NHL:n kevään 2022 ykkösvaraus on mielissään seuransa hankinnasta.

– Se on mahtavaa. Hän on mielestäni loistava pelaaja, Slafkovsky kommentoi Laineen siirtoa MTV Urheilun haastattelussa. 

Lainetta kuusi vuotta nuorempi Slafkovsky paljastaa katsoneensa Lainetta ylöspäin vuosia sitten. Tappara-kasvatin varausvuosi oli 2016.

– Kun olin lapsi, hänet varattiin NHL:ään. Olin tavallaan hänen faninsa. Hänellä on niin paljon taitoa. Siirto on hyvä juttu meille, Slafkovsky jatkaa.

Vaikean kauden läpikäynyt Laine linjasi itselleen kovat tavoitteet siirtouutisen yhteydessä. Suomalainen haluaa nousta takaisin yli 40 maalin mieheksi. 

Laineen viime vuodet ovat olleet rikkonaisia. Columbuksessa hän iski parhaimmillaankin vain 26 osumaa. 

Slafkovsky on varma, että NHL:n ja pelaajayhdistyksen hoito-ohjelmaan osallistunut Laine on edelleen kovassa iskussa. Suomalaishyökkääjän paras sesonki on tuottanut 44 maalia. Siitä on kuitenkin vierähtänyt jo kuusi kautta.

– Et voi kadottaa sitä taitoa. Kun osaat tehdä maaleja, osaat tehdä maaleja. Ei se oppi häviä mihinkään, slovakialainen viittaa Laineeseen.

– Kiekkojumalat näkevät kaiken. Jotain on annettava, jotta saa takaisin. Olen varma, että hän on sama loistava maalintekijä edelleen.

Lue myös:

    Uusimmat