NHL-paikkaa jahtaavalla suomalaislupauksella erityinen vahvuus – Olli Jokiselta opittu niksi kovassa käytössä

Vancouver Canucksin suomalaishyökkääjä Aatu Räty jahtaa paikkaa NHL-miehistöön. Rädyllä on yksi erityinen ominaisuus, joka vei tehdä merkittävän eron samasta pelipaikasta taistelevien kanssa.

21-vuotias Räty aloittaa kolmannen kautensa Pohjois-Amerikassa. Toistaiseksi nuori hyökkääjä on saanut vyölleen vain 15 NHL-ottelua. Tänä syksynä Räty taistelee kuitenkin tosissaan NHL-paikasta Vancouverin kauden avaavassa miehistössä.

Räty on esiintynyt Vancouverin harjoitusotteluissa pirteästi ja on hyvinkin mahdollista, että Räty murtautuu vihdoin NHL:ään.

Rädyllä on yksi erityinen vahvuus hihassaan, joka voi koitua hänen eduksensa, kun taistellaan viimeisistä rosteripaikoista. Nimittäin aloitukset.

Räty kertoo kantavansa vieläkin Olli Jokiselta saamaansa vinkkiä mukanaan. Nuori hyökkääjä aloittaa välillä "väärällä" kätisyydellä.

– Viimeisenä vuotenani Suomessa valmentajani oli Olli Jokinen. Hän pelasi NHL:ssä ja hän teki niin. Hän halusi kaikkien keskushyökkääjien kokeilevan sitä. Tietenkään hän ei pakottanut ketään siihen, Räty kertoo Canucks Army -sivustolle.

– Mielestäni se on hyvä tapa saada etulyöntiasema. Monet ovat vahvoja vahvalla puolellaan, mutta on vaikeampaa asettua heikolle puolelle, kun tuomari on tavallaan vähän tiellä, etkä voi käyttää vipuvoimaa. Se on aika uniikkikikka, mutta mielestäni se toimii, Räty jatkaa.

Räty toivoo, että vahvat aloitustaidot pistävät hänet sellaiseen asemaan, jossa hän voi olla jäällä merkityksellisillä hetkillä.

– Alivoimalla, ylivoimalla ja pelien lopussa tarvitaan kavereita, jotka voivat voittaa aloituksia. Tietysti Petey (Elias Pettersson) ja (J.T.)Miller ovat ne tyypit, jotka tekevät niin, mutta on silti kiva omata taito, jolla voi saada hieman lisävaihtoja, Räty sanoo viitaten Vancouverin ykköstähtiin.

Väkevä aloitustaito voi myös näkyä positiivisella tavalla tulostaululla.

– Jos pelaa sentterinä koko kauden ja on hyvä, voi saada jopa viisi syöttöpistettä pelkästään aloituksista. Se on valtava juttu, Räty painottaa.

Lue myös:

    Uusimmat