NHL-pomo Gary Bettman lähetti viestin seksuaalirikoksista epäillyille kiekkoilijoille – "Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä"

NHL-jääkiekkoliigan komissaari Gary Bettman uskoo, etteivät seksuaalirikoksesta epäillyt neljä NHL-kiekkoilijaa palaa kentille tällä kaudella.

– He ovat poissa joukkueidensa toiminnasta nyt ja kaikki ovat rajoitetusti vapaita agentteja tämän kauden jälkeen. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että heidän asemassaan keskittyisin puolustautumiseen olettaen, että syytteet nostetaan. Yllättyisin, jos he pelaisivat asian käsittelyn ollessa kesken, Bettman kommentoi liigan tähdistöottelun yhteydessä NHL:n nettisivuilla.

Bettman vahvisti, että kyseisten pelaajien palkanmaksu jatkuu.

Joukon jääkiekkoilijoita epäillään syyllistyneen seksuaalirikokseen kesäkuussa 2018 Kanadassa. Epäillyistä neljä on nykyisiä NHL-pelaajia.

New Jerseyn Michael McLeodin ja Cal Footen, Philadelphia Flyersin Carter Hartin ja Calgary Flamesin Dillon Duben asianajajat ovat vahvistaneet, että heidän päämiehensä ovat epäiltyjen joukossa.

Nykyisin Sveitsissä pelaavan Alex Formentonin asianajaja on myös ilmoittanut, että hänen päämiehensä on epäiltyjen joukossa.

– Vaikka epäilyistä on uutisoitu, emme ole saaneet viranomaisilta vahvistusta, että viittä pelaajaa vastaan olisi nostettu tai oltaisiin nostamassa syyte, vaikkakin uutisten perusteella vaikuttaa siltä, että näin on. Tässä vaiheessa vastuullisinta on odottaa juridisen prosessin lopputulosta, Bettman sanoi.

Poliisi tiedottaa maanantaina

Kanadan jääkiekkoliitto järjesti Londonissa, Ontariossa nuorten maailmanmestaruuden voittaneelle joukkueelle juhlagaalan kesällä 2018. Nuoren naisen epäillään joutuneen joukkoraiskauksen uhriksi gaalan jälkeen paikallisessa hotellissa.

Poliisi tutki gaalan jälkeisiä tapahtumia vuonna 2019, mutta tutkinta lopetettiin, eikä syytteitä nostettu. Londonin poliisi avasi tutkinnan uudestaan vuonna 2022.

Kanadan tiedotusvälineissä levisi toukokuussa 2022 tietoja, joiden mukaan Kanadan jääkiekkoliitto olisi pyrkinyt hyssyttelemään epäillyn joukkoraiskauksen maksamalla syytökset esittäneelle nuorelle naiselle korvauksia. Mediatietojen perusteella kyse oli "miljoonista dollareista".

Kohun seurauksena Kanadan jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Scott Smith joutui eroamaan, ja Kanadan hallitus keskeytti Kanadan liiton rahoituksen kymmeneksi kuukaudeksi.

Kanadan poliisin on määrä järjestää gaalan tapahtumista ja tutkinnasta tiedotustilaisuus 5. helmikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat