NHL-seura joutuu evakkoon hengenvaaralliseksi povatun hirmumyrskyn tieltä – "Tämä on stressaavaa"

NHL:ssä pelaava Tampa Bay Lightning lähtee maanantaina evakkoon Tampaa lähestyvän Milton-hirmumyrskyn takia.

Florida joutui Helene-myrskyn runtelemaksi vain kaksi viikkoa sitten, mutta nyt osavaltion kaupunkeja uhkaa jo uusi hirmumyrsky. Mediatietojen mukaan Milton-myrsky on voimistunut Meksikonlahdella jo hurrikaaniksi ja lähestyy uhkaavasti Floridan länsirannikkoa.

Hirmumyrskyn pelätään olevan pahin alueelle iskenyt myrsky yli vuosisataan. Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden on julistanut Floridan osavaltioon hätätilan.

Tilanne on vaikuttanut merkittävästi myös Floridan länsirannikolla majaansa pitävään Tampa Bay Lightningiin. Tampa Bay Timesin mukaan joukkue lähtee jo maanantaina evakkoon Raleighiin, missä joukkue avaa perjantaina uuden NHL-kautensa Carolina Hurricanesia vastaan.

– Me olemme juuri ja juuri toipuneet edellisestä hurrikaanista ja nyt sama alkaa taas. Se on rankkaa, mutta meidän on silti valmistauduttava perjantaihin. Se on vaikeaa, mutta meidän on keskityttävä hommiin, kun olemme kaukalossa. Mutta se on kamalampaa niille, joihin tämä tulee vaikuttamaan, Lightningin tähtipuolustaja Victor Hedman sanoo Tampa Bay Timesille.

Joukkueen mukaan lähtevät myös pelaajien ja taustahenkilöiden perheenjäsenet ja lemmikit.

– Jos me emme saisi ottaa perheenjäseniämme tai lemmikkejämme mukaan, emme menisi joukkueen mukaan, vaan selvittäisimme itse omat asiamme. Seura tietää sen ja tietää myös sen, kuinka tärkeitä perheemme on meille. He ovat tehneet hyvää työtä pitääkseen kaikki kasassa, hyökkääjä Nick Paul sanoo.

Osa Tampa Bayn joukkueesta on kokenut myrskyevakuoinnin aiemminkin. Kaksi vuotta sitten joukkue lähti evakkoon Nashvilleen kesken harjoitusleirin. Evakuoinnin aiemmin kokeneet pelaajat ovat rauhoitelleet ensimmäistä kertaa tilanteeseen joutuneita joukkuetovereitaan.

– En sanoisi, että olemme rauhallisia asian suhteen, mutta meillä on enemmän kokemusta asiasta. Tässä pukuhuoneessa on paljon kokemusta. Jos koet paniikkia tai ahdistusta, monen jätkän itsevarmuus ja rauhallisuus auttaa paljon, keväästä 2022 lähtien Lightning-paidassa pelannut Paul kertoo.

Päävalmentaja Jon Cooper on vaikeasta tilanteesta huolimatta pyrkinyt valmistamaan joukkueensa parhaalla mahdollisella tavalla perjantaina pelattavaan NHL-kauden avausotteluun.

– Tämä on aina stressaavaa aikaa, mutta meillä on töitä tehtävänä. Lautasellamme on nyt hieman enemmän asioita, mutta huolehdimme kotiasioista ja valmistaudumme perjantai-iltaan.

Lue myös:

    Uusimmat