NHL:n tähtivahdin uralle helvetillinen loppu

Kaksi kertaa urallaan Stanley Cupin voittoa Chicago Blackhawksin paidassa juhlinut maalivahti Corey Crawford avautui The Athleticin haastattelussa uransa äkillisestä lopusta.

Crawford juhli mestaruutta vuosina 2013 ja 2015. Hän voitti myös molempina vuosina vähiten maaleja (väh. 25 pelattua ottelua) päästäneelle maalivahdille jaettavan William M. Jennings Trophyn. Pitkän Chicago-pestin jälkeen Crawford allekirjoitti vuoden 2020 lokakuussa kahden vuoden sopimuksen (arvoa reilut seitsemän miljoonaa euroa) New Jersey Devilsin kanssa.

Hän ei kuitenkaan pelannut joukkueessa yhden yhtäkään ottelua. Crawford ilmoitti uran päättymisestä 9. tammikuuta 2021.

– En pystynyt henkisesti hoidon ja kaikkien lääkkeiden jälkeen tekemään enempää. Se on raskasta, mutta rehellisesti sanottuna hiukan tuskallista, koska kukaan tiedä, millaista se on. On helppoa sanoa, että jalkani on murtunut, mutta ihmiset eivät ymmärrä tätä. Olin loppu. Tulin melkein hulluksi ja en melkein itsekään ymmärtänyt. Oli niin paljon lääkkeitä ja niiden lopettaminen oli vieläkin pahempaa. Oli kauheaa laittaa Jersey sellaiseen tilanteeseen. Minusta ei kuitenkaan ollut heille mitään apua, Crawford sanoi.

Motivaatio oli kanadalaisvahdin mukaan kohdallaan jatkaa pelejä New Jerseyssä ja tavoitella Stanley Cupia. Tämä ei kuitenkaan toteutunut loukkaantumisongelmien takia.

– On todellakin raskasta, että se loppui sillä tavalla. Se oli kuitenkin oikea ratkaisu minulle. Käytin paljon lääkkeitä, kaikkea rauhoittavia, joita he minulle antoivat. Otin osaa niistä päivittäin. Tulin lopulta siihen pisteeseen, jossa jouduin lopettamaan henkisen terveyteni takia, että voisin olla oma itseni. Siinä oli kyse polttopisteen saavuttamisesta, jotta sain asiani kuntoon perheeni kanssa, Crawford totesi.

Crawford on selkäleikkauksen tarpeessa eikä voi enää edes pelata jääkiekkoa hauskanpidon kannalta. Vahvat kipulääkkeet vaikuttivat suuresti maalivahtiin.

– Lääkärit laittoivat minuun niin monia asioita. Voin todella huonosti ja olin ahdistunut aivotärähdykseni jälkeen. Käytin lääkkeitä ja sitten en käyttänyt. Lääkkeiden lopettamisen jälkeen oireet pahentuivat. Se on kauheaa. Jos voi olla ilman, niin tekisin niin. Olen kuitenkin iloinen ja kiitollinen, että sain pelata Chicagossa. Unelmani nuorena oli pelata NHL:ssä ja voittaa Stanley Cup.

Unelman toteutumisesta huolimatta yksi asia kaivaa erityisesti Crawfordin mieltä edelleen, Chicagosta pois siirtyminen.

– Itkin useita päiviä. Olin murtunut. En ole puhunut kenenkään taustahenkilön kanssa siitä. Emme ole kuitenkaan velkaa toisillemme mitään. Olisin halunnut sen olevan vähemmän bisnestä. Vietin seurassa 17 vuotta. Olen kuitenkin kiitollinen Chicagon vuosistani, Crawford sanoi.

Nykyään 39-vuotias Crawford pelasi NHL:ssä 488 runkosarjaottelua torjuntaprosentilla 91,8. Pudotuspeleissä saldo oli 96 ottelua ja torjuntaprosentti 91,8.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat