Norjalaistähdelle karmiva takaisku – kausi ohi: "Se söi luutani"

Tammikuussa rajusti kaatuneen alppitähden Aleksander Aamondt Kilden vaikeudet jatkuvat. Kilde ei kilpaile tulevana viikonloppuna alkavalla kaudella.

Kilde kaatoi rajusti viime tammikuussa käydyssä  Wengenin syöksykilpailussa. Jalkansa ja olkapäänsä loukannut norjalainen on sittemmin käynyt useassa leikkauksessa. Edessä on vielä ainakin yksi.

Kesällä kaikki näytti hyvältä toipumisen suhteen. Sitten norjalaistähden asiat alkoivat luisua huonompaan suuntaan.

Viimeiset kaksi kuukautta ovat olleet haastavia fyysisesti, mutta myös henkisesti. Kesäkuuhun asti näin valoa tunnelin päässä. Asiat menivät hienosti jalkani ja olkapääni suhteen, Kilde sanoi Instagram-tilillään julkaisemallaan videolla.

Kesäheinäkussa olkapääni alkoi tuntua oudolta. Luulin, että se kuului prosessiin. Jossain kohtaa heinäkuun lopulla tunsin itseni väsyneeksi, eikä olkapääni tuntunut normaalilta.

Kilden olkapäässä todettiin tulehdus, joka oli levinnyt laajalle. Kilde kertoo joutuneensa leikkaukseen, jossa poistettiin olkapäähän aiemmissa leikkauksissa kiinnitettyjä ruuveja. Leikkauksen jälkeen antibiootit tuntuivat aluksi tehoavan, mutta muutaman viikon kuluttua tulehdus palasi, ja norjalainen leikattiin uudelleen.

Se oli rankinta aikaa. Siksi, että kesti jälleen kauemmin, että pääsisin taas suksille, mutta mietin myös itsekseni, pystyisinkö vielä käyttämään olkapäätäni. Tuhoaako tämä kaiken? Ajattelin niin.

Nyt kuusi viikkoa edellisestä leikkauksesta Kilde kertoo antibioottien toimivan. Suunta on jälleen oikea. Edessä on kuitenkin vielä yksi leikkaus..

Ongelma on, että tulehdus oli niin aggressivinen ja niin pitkään olkapäässäni, että se söi luutani. Kaikki ruuvit piti poistaa olkapäästäni. Kaksi lihasta ei ole vielä kiinnittynyt, mikä tarkoittaa sitä, että minut täytyy leikata vielä kerran asian korjaamiseksi.

Leikkauksen jälkeen edessä on pitkä kuntoutus.

Se on surullista. En kilpaile tällä kaudella.

Kilde on urallaan voittanut 21 maailmancupin kilpailua syöksylaskussa ja supersuurpujottelussa. Olympialaisissa Kilde on voittanut hopeaa ja pronssia, MM-kilpailuista saaliina on kaksi hopeaa.
 

Lue myös:

    Uusimmat