Norjalaistähti paljasti kammottavia yksityiskohtia kaatumisestaan: "Melkein luuhun asti"

Täydellä vauhdilla päin aitaa: Aleksander Kilde kaatui pelottavalla tavalla Wengenin syöksylaskukilpailussa 0:27
Täydellä vauhdilla päin aitaa: Aleksander Kilde kaatui pelottavalla tavalla Wengenin syöksylaskukilpailussa

Aleksander Aamodt Kilde kertoi Wengenin syöksykisassa pelkoa herättäneestä kaatumisestaan sairaalavuoteeltaan antamassaan haastattelussa Norjan Viaplaylle.

Viime lauantaina Wengenin syöksykisassa 145 kilometrin tuntivauhdissa päin suoja-aitoja törmännyt Aleksander Aamodt Kilde on yhä sairaalahoidossa Innsbruckissa. Helikopterilla Wengenistä sairaalaan lennätetty norjalaistähti loukkasi rytäkässä olkapäätään ja sai pahan haavan pohkeeseensa.

Etenkin jalkaan tullut viilto on aiheuttanut työtä lääkäreille.

– Jalkani on parsittu kasaan, Kilde paljasti Viaplaylle sairaalavuoteelta norjalaislehti VG:n mukaan

– Haava on syvä, melkein luuhun asti yltävä. Kun törmäsin verkkoihin, sain haavan pohkeeseeni ja menetin paljon verta. Hermoratojani vaurioitui, mutta onneksi liikkumista hallinnoivat hermoni pysyivät ehjinä. Joidenkin hermovaurioiden kanssa menee aikaa. Se oli tässä kaikkein vakavinta, Kilde jatkoi.

Kilde joutuu pitämään kipsiä jalassaan seuraavan kuuden viikon ajan. Hän ei kilpaile enää tällä kaudella.

– Asiat tapahtuvat nopeasti syöksyssä. Se, mitä muistan on, että kaaduin toiseksi viimeisessä käännöksessä. Kaaduin ja koin äärimmäistä kipua olkapäässäni. Sitten muistan vain vähän, en muista enää mitään, iskun myös päähänsä saanut Kilde kertasi tapahtunutta.

Kilden mukaan hänen sijoiltaan mennyt olkapäänsä operoidaan torstaina. 

– Ainoa asia, jota pystyin ajattelemaan, oli olkapääni ja se, kuinka paljon siihen sattui. En ole koskaan kokenut vastaavaa kipua aiemmin, Kilde kuvaili.

Sairaalassa kipua oli lievittämässä myös Kilden tyttöystävä, alppihiihdon supertähti Mikaela Shiffrin.

– Se oli mahtavaa. Hän ja hänen perheensä olivat siellä, kun heräsin illalla. Sain oikeastaan viettää ensimmäiset 24 tuntia Mikaelan kanssa. Se teki äärimmäisen hyvää. Uskon, että se oli hyvä myös hänelle, kun hän näki, että asiani ovat suhteellisen hyvin, Kilde tuumaili.

Lue myös:

    Uusimmat