Norppalive päättyi – Pullervon puuhastelua katseltiin yli kolme miljoonaa kertaa

Pullervo-norpasta on tullut julkkis Suomenkin ulkopuolella. Pullervo nautiskeli päivästä kameran edessä viimeksi tänään.
Norppaliveä tähdittäneen Pullervo-norpan puuhia katseltiin tänä keväänä yli kolme miljoonaa kertaa. WWF
Julkaistu 02.06.2017 15:16
Toimittajan kuva

Nelly Rauhala

nelly.rauhala@mtv.fi

Suursuosion saavuttanut Norppalive on päättynyt tältä keväältä. WWF aikoo toteuttaa livelähetyksen myös ensi vuonna.

Tänä vuonna livelähetystä katseltiin reilun kolmen viikon aikana yli kolme miljoonaa kertaa, mikä on noin miljoona kertaa enemmän kuin ensimmäisenä esitysvuonna.

– Norppaliven toinen tuotantokausi oli upea. Pullervo teki paluun livelähetykseen ja ihmisten sydämiin. Tavoitteenamme oli nostaa tietoisuutta erittäin uhanalaisesta saimaannorpasta ja uskomme onnistuneemme siinä, WWF:n tiedottaja Joonas Fritze kertoo.

Norppalive kiinnosti myös Suomen rajojen ulkopuolella. Esimerkiksi yhdysvaltalaiset The New York Times, Washington Post ja Fox News kertoivat Pullervosta, ja saksalaiset katselivat lähetystä satojatuhansia kertoja.

"Pullervo näytti kaikkensa"

Tänä vuonna Norppaliveä päästiin kylmän kevään vuoksi seuraamaan myöhemmin kuin viime kesänä, minkä vuoksi katselukausi jäi noin viikon lyhyemmäksi kuin aikaisemmin.

– Viimeisen viikon aikana ei Pullervoa ole kauheasti näkynyt, koska karvanvaihto aika alkaa olla ohi. Turha tyhjää kiveä on kuvata, Fritze selvittää Norppaliven päättymistä MTV Uutisille.

Norppalivekamera oli asennettu kuvaamaan kiveä, jolla norpat suorittivat karvanvaihtoaan.

Kiven valinta oli onnistunut ja tänä keväänä päästiin seuraamaan norpan hullunkuriseltakin tuntuvaa toimintaa.

– Kaiken kaikkiaan Pullervo antoi kaikkensa ja myös näytti kaikkensa, luontokuvaaja Juha Taskinen naurahtaa viitaten Pullervon paljasteluun.

1:18img

Supersankarinorppaa päästään WWF:n mukaan seuraamaan myös ensi vuonna.

– Tulemme toteuttamaan Norppaliven myös ensi vuonna. Siihen asti meidän on autettava yhdessä Pullervoa ja sen erittäin uhanalaisia lajitovereita. Ilmastonmuutoksen vastaisiin talkoisiin tarvitsemme kaikkien panosta, WWF:n suojelujohtaja Jari Luukkonen kertoo tiedotteessa.

Tuoreimmat aiheesta

Kotimaa