Nuoret Leijonat löysi Ruotsin pelistä erityisen heikkouden – "Se on hyvä meille"

Aleksanteri Kaskimäki ei kavahda Nuorten Leijonien aikaisia aamujäitä – "Tämä tepsii" 1:51
Aleksanteri Kaskimäki kertoo Suomen löytäneen Ruotsin heikkouden.

Nuoret Leijonat kohtaa sunnuntaina Ruotsin alle 20-vuotiaiden MM-kisojen lohkovaiheen päätösottelussa.

Suomen ja Ruotsin turnaukset ovat edenneet tähän asti huomattavasti eri tavalla. Ruotsi on marssinut voitosta voittoon, mutta Suomi hävisi kaksi ensimmäistä otteluaan ennen avausvoittoaan.

Pelipäivä käynnistyi Suomen osalta varhain aamulla, kun joukkue hyppäsi jäälle jo aamukahdeksalta.

– Aika aikainen aamu on kyllä, mutta tässä herää ihan hyvin päivään. Tämä tepsii varmaan meille, Suomen hyökkääjä Aleksanteri Kaskimäki kertoo MTV Urheilulle.

– Tässä saa hyvin kropan auki ennen peliä. Se on vain aikaisemmin nukkumaan. Ei siinä sen kummempaa, tähtihyökkääjä Kasper Halttunen puolestaan myhäilee.

Ruotsi on aloittanut turnauksensa murskaavalla tavalla ja joukkueen maaliero on vakuuttava 13-0. Vaikka Ruotsi ei ole päästänyt turnauksessa vielä maaliakaan, on Suomi löytänyt jo vastustajan pelistä heikkouden.

– Meidän pitää olla fiksuja, ettei höntyillä liikaa. He osaavat kiekotella hyvin omalla alueella. Annetaan vain painetta ja isketään puolustuspäähän, siellä heidän heikkous on, Kaskimäki analysoi MTV Urheilulle.

– Pidetään pitkiä hyökkäyksiä, mennään maalilla ja taistellaan siellä irtokiekkoja meille. Veikkaan, että se on hyvä meille, Kaskimäki jatkaa.

Suomen pelaajat tiedostavat hyvin, mitä vahvan Ruotsin kaataminen vaatii. Lepsuiluun ei ole tuumaakaan varaa.

– Työmäärän pitää olla ihan tapissa, jos halutaan noita vastaan pärjätä ja pelata hyvin. Isoin juttu on, että pidetään työmäärä ylhäällä ja syödään Ruotsilta kaikki mehut pois.

Kasper Halttunen: "Työmäärän pitää olla ihan tapissa, jos halutaan pärjätä" 1:55
Näin Suomen tähtihyökkääjä Kasper Halttunen ennakoi Ruotsi-ottelua.

Puolivälierävastustaja ratkeaa jo iltapäivällä

Suomi on tällä hetkellä lohkossaan kolmantena tasapistein takana vaanivien Latvian ja Saksan kanssa, joiden maaliero on Suomea huomattavasti huonompi. Saksa kohtaa sunnuntaina Kanadan, mutta Latvia on kuitenkin jo pelinsä pelannut.

Suurella todennäköisyydellä Suomi sijoittuu siis lohkossaan kolmanneksi tai neljänneksi riippuen Saksan ja Kanadan välisen ottelun tuloksesta. Tämä tarkoittaa sitä, että Suomi kohtaa puolivälierissä B-lohkon voittajan tai kakkosen.

B-lohkon voitto ratkeaa jo ennen Suomen ottelua, kun USA ja Slovakia iskevät yhteen lohkon kärkikamppailussa.

Lue myös:

    Uusimmat